september 11, 2024
TEC – Technical Education Copenhagen – afsøger muligheden for at flytte fra skolens adresse på Frederiksberg til et nyt campusområde i Ørestaden. By & Havn bakker op.
Af redaktionen
”Jeg ser et kæmpe potentiale i at gøre TEC til en del af et større uddannelsesmiljø. Med en nybygget campus i Ørestad får vores elever store fællesområder, hvor de kan være sociale med unge på tværs af fagligheder i topmoderne værksteder, laboratorier og makerspaces.”
Sådan siger direktør for TEC, Morten Emborg, i en pressemeddelelse.
Udover Frederiksberg har TEC i dag campus i Ballerup, Gladsaxe, Hvidovre og Lyngby.
By & Havn samarbejder
By & Havn, som udvikler Ørestad, har netop indgivet en offentlig startredegørelse til Københavns Kommune til brug for en lokalplan med forslag til det nye campusbyggeri i Ørestad. Intet er dog vedtaget endnu; en endelig beslutning om en eventuel flytning vil tidligst blive truffet i efteråret 2025.
By & Havn glæder sig over muligheden for at få et kreativt og levende studiemiljø til bydelen:
”Et nyt campusmiljø med en stor erhvervsskole og andre uddannelser i Ørestad vil være en kæmpegevinst for hele området syd for København,” siger adm. direktør i By & Havn, Anne Skovbro.
Hun uddyber:
”Udover Ørestad vil især Amager også nyde godt af, at TEC kommer til området, som vil skabe nye og bedre muligheder for de mange unge, som søger erhvervsrettede uddannelser tæt ved deres bopæl. Det giver også bedre muligheder for de mange lokale erhvervsdrivende i forhold til at komme i nærmere kontakt med studerende og læringsmiljøet og på den måde tiltrække arbejdskraft i fremtiden.”
Hannemanns Allé i søgelyset
Konkret er det en stor grund på Hannemanns Allé i Ørestad, der er i kikkerten – lige ved siden af Royal Arena, Field’s og Arena Skole og Fritid, som er en af Københavns Kommunes nyeste folkeskoler med svømmehal og idrætshal. Beliggenheden er tæt på Ørestads station og metro, og det er samtidig let at komme dertil med bil.
Det er tanken at designe og bygge en campus, som – udover TEC – kan huse flere andre uddannelsesinstitutioner, virksomheder, interesseorganisationer, faglige organisationer, åbne værksteder og kollegier.
”Vi vil gerne åbne vores skole endnu mere op for nye samarbejdspartnere og det lokale erhvervsliv. Dét er ambitionen og præcis det, vi gerne vil med TEC: Rykke skolen tættere på samfundet – og rykke eleverne tættere på hinanden og deres undervisere,” siger Morten Emborg.
Kilde: TEC
Related Articles
Branchedirektør: Det er tid til handling – hvis byggebranchen skal blive ’Nature Positive’ i 2030
CEO i Molio, Christina Hvid, opfordrer i et debatindlæg i Børsen byggebranchen til at intensivere indsatsen på biodiversitetsområdet. Og hun har opbakning fra branchen. 'Byggeriets Handletank' skal nu være med til at løfte opgaven. Af redaktionen Byggebranchen...
Nordstern løfter sløret for, hvordan deres nye prestigeprojekt skal opfylde flere klimacertificeringer
Det nye kontorprojekt Svanemølleholm i København skal opfylde flere prestigefyldte certificeringer på én gang. Nordstern sigter således mod DGNB Platin, DGNB Hjerte, DGNB Diamant og overholdelse af EU Taksonomi 7.7. Et problem er imidlertid, at ændringer ved én...
Nyt ESG-råd advarer bygge- og anlægsbranchen mod at tage for let på området
Byggeriets Samfundsansvar samler et ESG-råd med ledere fra hele byggeriets værdikæde. Formålet er at skabe et fælles sprog om tilgange, potentialer og risici, som kan udbredes og være med til at modne branchen i arbejdet med samfundsansvar. Af redaktionen Det...