september 25, 2024

Arkivfoto
Med 266 mio. kr. fra Nordea-fonden i ryggen vil en ny værkstedsbaseret skole på 15.000 m2 og campus med 300 studieboliger blive bygget.
Af redaktionen
Den nye Hotel- og Restaurantskolen har et samlet budget på 600 mio. kr., og med Nordea-fondens støtte er byggeriet nu fuldt finansieret og meget tæt på at kunne realiseres, ifølge pressemeddelelsen.
”Støtten gør os i stand til at indfri vores vision om at skabe en nytænkende fagskole for gastronomi og værtskab med moderne faciliteter, der er designet til at understøtte værkstedsbaseret undervisning og udvikle et gastronomisk campusmiljø, der kan samle elever, lokale og branchens ildsjæle,” siger direktør for Hotel- og Restaurantskolen, Søren Kristensen.
Kreative laboratorier
Med kreative laboratorier, åbne køkkenhaver og sociale aktiviteter med maden i centrum vil skolen skabe et pædagogisk fyrtårn, der kan vise vejen for fremtidens erhvervsuddannelser. En skole, der imødekommer særlige behov og udvikler talenter hos eleverne.
Nordea-fondens direktør, Henrik Lehmann Andersen, udtaler:
”Skolen har også et ønske om at gøre den nye skole til et madkulturelt mødested, som åbner sig mod lokalsamfundet og inviterer borgere, organisationer og branchen indenfor – forhåbentlig også til stor inspiration for andre erhvervsskoler landet over. Vi glæder os til at følge processen og ser frem til at kigge indenfor i en ny Hotel- og Restaurantskolen og et gastronomisk campus, der sitrer af fællesskab og gode liv.”
Klar til brug i 2028
Holder tidsplanen, er det forventningen, at den nye skole kan tages i brug i 2028.
Indtil da fortsætter undervisningen i de eksisterende bygninger. Først efter indflytning i den nye skole vil de ikoniske røde bygninger blive omdannet til boliger for blandt andet fremtidens kloge hænder inden for gastronomi, service og værtskab.
Fakta om den nye skole
- Værkstedsbaseret undervisning: Eleverne vil lære gennem praksisnær undervisning i topmoderne køkkener, restauranter og hotelfaciliteter
- Bæredygtighed i fokus: Skolen vil være et førende eksempel på bæredygtig drift og vil integrere bæredygtige principper i alle aspekter af undervisningen.
- Håndværk og innovation: Skolen vil fremme udviklingen af nye grønne smagsoplevelser og kulinariske teknikker, samtidig med at eleverne lærer at mestre det traditionelle håndværk.
- Samarbejde med erhvervslivet: Skolen vil have tætte bånd til branchen og sikre, at uddannelserne er relevante for arbejdsmarkedet.
- Byggeriets størrelse: Den nye skole har et areal på 15.000 kvm + kælder. Derudover udvikles et campusområde med blandt andet ca. 300 studieboliger i de nuværende røde bygninger.
Kilde: Hotel- og Restaurantskolen
Related Articles
Aqleema Asher skal styrke udviklingsarbejdet hos Nordstern
Aqleema Asher er tiltrådt som Acquisition Manager i Nordsterns udviklingsafdeling. Med ansættelsen styrker virksomheden sit fokus på projektudvikling og udbygger kapaciteten i afdelingen. Hun skal især arbejde med at identificere og modne nye udviklingsprojekter i...
Boom i elbranchen kræver flere udenlandske fagfolk
Men væksten kommer ikke uden udfordringer. En ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd peger på, at branchen risikerer at blive ramt af alvorlige flaskehalse frem mod 2035, hvor Danmark kan mangle op mod 9.500 personer med el-tekniske kompetencer, heraf omkring...
Pengene fosser ud af Arbejdsmarkedets Fond for Udstationerede
Pengene fosser stadigt ud af arbejdsmarkedets Fond for Udstationerede. Sidste år kostede det erhvervslivet 8,1 million i ren administration, at fonden gjorde en enkelt sag færdig og udbetalte 700.000 kr. samtidigt med at de modtog en enkelt ny sag, som de nu er i gang...