”Hvis alt bare bliver et museum, skaber vi ikke liv i bymidten i landets lidt mindre byer”

oktober 22, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Sct. Hans Gade i Ringsted. I baggrunden Sankt Bendts Kirke. Foto: Wikimedia

Ulf Christensen, CEO i Kuben Management, fortæller i et interview med Building News om markedsudviklingen, og så kommer han med en opfordring til at tage en svær diskussion.

Af Ebbe Fischer

Er vi for sarte med vores bykerner i Danmark?

Skal alle de gamle huse bevares, som de altid har været? Eller skal vi åbne op for mere fornyelse?

Det er en diskussion, vi er nødt til at tage, ifølge direktør for Kuben Management, Ulf Christensen.

Artiklen fortsætter længere nede:

Kuben-direktør: Markedet vender ultimo 2025

Gælder især de mindre byer

Direktøren peger på, at man i landets større byer har flere drivkræfter, der skubber udviklingen fremad, mens de mindre byer er mere udsatte for at gå i stå.

”Vi vil komme til at tage svære diskussioner om, hvordan vi kan sikre både miljømæssig og social bæredygtighed. Transformation er en nødvendighed, hvis vi vil skabe levende bymidter, og vi bliver nok nødt til at tage nogle modige beslutninger, så vi ikke bliver for konservative,” siger Ulf Christensen til Building News og understreger:

”Det er den diskussion, vi skal have som samfund. Om vi måske bliver for sarte – ikke alt kan fredes. Det er ikke min opgave at tage den diskussion, men vi må som samfund forholde os til, hvad der er god byudvikling. Hvis alt bare bliver et museum, skaber vi ikke liv i bymidten i landets lidt mindre byer.”

 

Transformation er mere miljøvenlig

Hvis man bygger ude på bar mark, er der færre naboer at tage hensyn til, mens bymidten har mange interesser, der skal afvejes. Herunder til miljøet, påpeger Ulf Christensen.

”Vi står jo også over for større dagsordener, især angående bæredygtighed. Kan vi fortsætte med at inddrage ny landbrugsjord til nye huse? Måske, men vi kan også se på at reducere forbruget og omdanne eksisterende område,” siger han og tilføjer:

”Borgerinddragelse bliver et vigtigt element, og vi skal skabe en dialog, der sikrer, at de rigtige input kommer i spil, så vi kan tage velovervejede beslutninger.”

 

SYNSPUNKT: De mellemstore byer og nye boformer skal udvikles som attraktive alternativer

Related Articles

Norva24 styrker klimafokus gennem tæt dialog med boligsektoren

Norva24 styrker klimafokus gennem tæt dialog med boligsektoren

Kloakvirksomheden Norva24 Danmark har sat en ny, ambitiøs klimaagenda og ønsker at engagere aktører på boligmarkedet i en mere proaktiv indsats mod konsekvenserne af stigende grundvand og øgede nedbørsmængder. Blandt de første målgrupper er boligforeninger og...

Træ danner rammen om Palsgaards nye kontorbyggeri

Træ danner rammen om Palsgaards nye kontorbyggeri

Palsgaard A/S udvider sit hovedsæde i Juelsminde med en ny kontorbygning, hvor træ får en helt central rolle. Nordstern er valgt som totalentreprenør til at opføre byggeriet, der forventes færdigt i 2026. Af redaktionen en nye kontorbygning opføres i to etager med...

Hvorfor levende bymidter kræver en tydelig vision

Hvorfor levende bymidter kræver en tydelig vision

Fra fagmenter til formet fremtid: Levende bymidter skabes ikke af fragmenterede initiativer. Men af en samlet strategisk vision. Af Kirsten Østergaard Poulsen, CEO Firstmove & fremtidsadfærdsforsker I dag har mange kommuner og byer masser af gode planer og...