november 29, 2024

Arkivfoto: Energepic
Arbejdsgivere hilser sanering af Arbejdstilsynets vejledninger velkommen. Det er især godt nyt for markedets mange mindre aktører.
Af redaktione/ef
I forbindelse med finanslovens forslag om at reducere antallet af offentlig ansatte planlægges der – som en del af en bredere effektiviseringsindsats – en sanering af Arbejdstilsynets vejledninger, eller AT-vejledningerne.
Et problem for virksomheder
Saneringen er en del af regeringens besparelser i finanslovsforslaget. De vil betyde, at den offentlige sektor skal reduceres med, hvad der svarer til godt 1.000 fuldtidsstillinger.
At-vejledninger bruges til at uddybe, hvordan reglerne i arbejdsmiljølovgivningen skal fortolkes.
De rummer forklaringer om indhold i reglerne, praksis på området og vejledning til, hvordan virksomhederne skal efterkomme reglerne. Og deres kompleksitet er et problem for især mange lidt mindre virksomheder, ifølge Dansk Håndværk.
Derfor er det vigtigt
At de bliver mere overskuelige glæder Dansk Håndværk, fordi det kan gøre det lettere at overskue det væld af love, regler og vejledninger, som erhvervslivet skal holde sig orienteret om.
Direktør i Dansk Håndværk, Morten Frihagen, udtaler i en pressemeddelelse:
”Det er blevet en næsten uoverskuelig opgave for en mindre virksomhed at følge med i samtlige love, regler og vejledninger på arbejdsmiljøområdet. Et opslag hos arbejdstilsynet viser, at der i dag – ud over love og bekendtgørelser – findes 175 vejledninger, og en arbejdsgiver skal jo følge med i samtlige ændringer og justeringer. Det er altså noget af en administrativ opgave,” fastslår han og tilføjer:
”Selv erfarne virksomhedsledere har svært ved at overskue, hvilke vejledninger, der har betydning for deres fagområde. Og det må være en helt uoverskuelig mundfuld for en nystartet iværksætter. Så en sanering og forenkling af informationerne er et godt initiativ.”
Kilde: Dansk Håndværk
Related Articles
“Biodiversitet udgør en væsentlig del af vores udgifter”
Clever afsætter næsten halvdelen af byggeområdet til biodiversitet, når de bygger nye lynladestationer. Af Ebbe Fischer Biodiversitet skylder som en grøn bølge igennem byggeriet, og Clever er også med på vognen. ”Biodiversitet udgør en væsentlig del af vores udgifter,...
Byggeri af akutsygehus i Nykøbing Falster sat i gang
Region Sjælland investerer i disse år 800 millioner kroner i et moderne 'Sjællands Universitetshospital, Nykøbing F'. Heraf er 539 millioner til en ny sengebygning med i alt 162 sengepladser. Af redaktionen/ef Regionsrådsformand Trine Birk Andersen tog første...
Mange flere klimaopgaver på vej i private hjem
Med håndværkerfradraget er der fra årsskiftet afsat 300 millioner kroner årligt i tre år til klimasikring og energirenovering. Beløbet kritiseres dog for at være alt for lavt - den store opgave taget i betragtning. Af redaktionen/ef Pengene er tiltænkt at sikre...