december 16, 2024
Medicinalvirksomheden regner med at skabe mindst 400 arbejdspladser i Odense, der bliver landets fjerde ’Novo-by’ – efter Bagsværd, Kalundborg og Hillerød. Planen er desuden at plante 4.000 træer som en del af byggeriet og have et særligt øje for biodiversitet.
Af redakitonen/ef
Novo Nordisk har d. 16. december 2024 taget første spadestik til et nyt fabrikskompleks ved Odense. Det nye anlæg skal stå klar i 2027, ifølge en pressemeddelelse.
Foruden produktionsanlægget vil man også bygge et lager på over 40.000 kvadratmeter. Komplekset skal ligge i Tietgenbyen, øst for Odense. I forbindelse med byggeriet vil Novo have fokus på biodiversitet – og plante mere end 4.000 nye træer.
Artiklen fortsætter længere nede
Bygningerne får desuden solpaneler, og landskabet bliver anlagt ved bl.a. at genanvende jord, træmaterialer og andre genanvendelige ressourcer til at skabe søer, skove og arealer, som også bliver åbne for offentligheden. Det fremgår af pressemeddelelsen.
I alt skal der investeres 8,5 mia. kr. i etableringen af det nye produktionsanlæg, der skal producere medicin til behandling af sjældne sygdomme. Den fynske investering kommer efter en række milliardinvesteringer i Danmark de senere år. Alene i 2023 investerede Novo Nordisk 90 mia. kr. i primært produktionsfaciliteter på Sjælland.
Henrik Wulff er koncerndirektør med ansvar for produktion, kvalitet og IT i Novo Nordisk. Han udtaler om det nye projekt i Odense:
”Produktionsanlægget er baseret på avanceret teknologi og innovativt udstyr for at sikre den højeste kvalitet til patienter over hele verden. Samtidig vil denne investering hjælpe med at imødekomme den voksende globale efterspørgsel på vores medicin.”
Kilde: Novo Nordisk
Related Articles
Tømrermester efterlyser mentalitetsændring: Vi har alt for meget spild i branchen
For at komme byggespild til livs skal fokus være på renovering frem for altid at skifte ud til nyt. Og det er en metalitetsændring, der skal helt ud hos den enkelte håndværker, mener en erfaren mester. Af Ebbe Fischer Miljøfokus er kommet for at blive, og vi...
Kraka Economics: Als-Fyn-forbindelse kan gøres klimaneutral for en beskeden ekstraregning
For en samfundsøkonomisk merpris på mellem 1,3 - 2,9 mia. kr. er det muligt at anlægge en fast forbindelse mellem Als og Fyn uden at påvirke klimaet negativt. Og på en måde, så naturen får bedre forhold, end den har nu, lyder analysen. Af redaktionen/ef Hvad...
Specialist: Vi kan let minimere meget byggespild
En aktør, som selv agerer bæredygtigt, fortæller her, hvor de lavthængende frugter er, når det kommer til spild. Hvis man får styr på sin affaldssortering, er man kommet langt, lyder det. Af Ebbe Fischer ”Når jeg træder ud af min faglige boble, bliver det...