Hver fjerde boligejer vil investere i solceller, men ikke pga. klimaet

juni 13, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Arkivfoto

VÆKST: Solceller ligger helt i top på ønskelisten over energirenoveringer hos danske boligejere. Og det skyldes først og fremmest én ting: Økonomi. 

 

Af redaktionen

Danskerne har for alvor fået øje på solcellerne, når de skal nedbringe energiregningen.

I en ny undersøgelse, som Tekniq Arbejdsgiverne har fået lavet blandt et repræsentativt udsnit af befolkningen, overvejer hver fjerde boligejer over 18 år at investere i solceller.

Til sammenligning vil kun hver femte renovere sin bygning for at spare på energien, ifølge Tekniq Arbedjsgiverne.

Solceller frem i lyset 

Troels Hartung er bæredygtighedschef hos Tekniq Arbejdsgiverne, og han peger på, at det er en markant udvikling for energiformen.

“Det er overraskende højt, men vidner om, at solceller for alvor er kommet ud af skyggen blandt danskerne, efter at have ligget i dvale gennem en længere årrække. Nu handler det om at få gjort vejen fra tanke til handling så kort som muligt. Det gælder blandt andet om at forenkle afgifterne på området,” siger han.

 

Money talks

For de fleste er det altså udsigten til at spare på energiregningen, der er den store motivation til at investere i solceller. 

Det svarer hele 66 procent i undersøgelsen fra Tekniq Arbejdsgiverne, mens 57 procent peger på klimagevinster.

Endelig nævner 26 procent forsyningssikkerhed som årsag.

“Økonomien går for mange forud for ønsket om at redde klimaet,” fastslår Troels Hartung og tilføjer:

“Der skal først og fremmest være noget at spare, men det er positivt, at så stor en andel også har fokus på en bæredygtig omstilling af samfundet.”

Kilde: Tekniq Arbejdsgiverne

Læs mere på Building News:

Nu leverer solen en tredjedel af strømmen til stor Frederiksberg-forening

 

Related Articles

Ny politisk aftale stiller ambitiøse klimakrav til byggeri

Ny politisk aftale stiller ambitiøse klimakrav til byggeri

Regeringen, Socialistisk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet er blevet enige om en aftale, der sætter ambitiøse grænser for, hvor meget CO2 et nyt byggeri må udlede. Af redaktionen Med aftalen bliver klimakravene for...

Per Aarsleff går all in på ny grøn trend

Per Aarsleff går all in på ny grøn trend

TENDENS: Flere og flere i branchen bringer biodiversitet i spil som del af den grønne omstilling. Senest kommer en af de helt tunge aktører med sin egen guide på feltet, mens direktøren taler om at inspirere.   Af redaktionen ”Uanset hvor vi arbejder, om det er...

Verdens første CO2-neutrale bydel på vej i Middelfart

Verdens første CO2-neutrale bydel på vej i Middelfart

Middelfart Kommune indgår udviklingsaftale, der rammesætter, hvordan store ambitioner om klimaneutralitet bliver udmøntet til et af de mest bæredygtige boligudviklingsprojekter i verden.   Af redaktionen Naturbyen er et boligprojekt i Middelfart Kommune....