Støjskærme vinder frem via en række projekter – her er overblikket

januar 16, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Foto: Pixabay

Er du kørt forbi et igangværende byggeri af støjskærme for nylig? Så er du ikke alene. Konceptet vinder frem, for Folketinget har afsat 3 mia. kr. til støjskærme frem til 2035.

 

Af redaktionen

Forliget blev egentlig indgået i 2021, men budgetperioden strækket sig helt frem til 2035.

Vi taler naturligvis om ’Infrastrukturplan 2035’, en aftale på ialt 160 mia. kr., hvori der er afsat en pulje på 3 mia. kr. bare til støjskærme i perioden over 14 år.

Vejdirektoratet etablerer således nye støjskærme i særligt støjbelastede områder langs statsvejene.

Få overblikket her

 

Skal forebygge sygdomme

Prioriteringen skyldes – udover det generelle velvære ved støjdæmpning – at man har fundet ud af, at støj er med til at fremprovokere en række alvorlige sygdomme over tid.

Målet er at sikre et tåleligt niveau i områder, hvor trafikstøj overstiger grænseværdierne. Man kan således ikke forvente, at støjen forsvinder helt, men den skal opleves som mindre end tidligere, ifølge Vejdirektoratet.

Baggrund: I 2021 blev et bredt trafikforlig indgået mellem regeringen (Socialdemokratiet), Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Alternativet og Kristendemokraterne. Resultatet er Infrastrukturplan 2035.

Related Articles

Hotel- og lejlighedskompleks på 6.000 m2 på vej i Thyborøn

Hotel- og lejlighedskompleks på 6.000 m2 på vej i Thyborøn

Et stort byggeri med hotelværelser og ferielejligheder skal stå færdigt senest i 2028. Den tyske ejendomsmæglerkoncern Robert C. Spies Nordics er drivkraften bag.   Af redaktionen Robert C. Spies Nordics har indgået et samarbejde med danske Werk Arkitekter om at...