januar 16, 2024
Er du kørt forbi et igangværende byggeri af støjskærme for nylig? Så er du ikke alene. Konceptet vinder frem, for Folketinget har afsat 3 mia. kr. til støjskærme frem til 2035.
Af redaktionen
Forliget blev egentlig indgået i 2021, men budgetperioden strækket sig helt frem til 2035.
Vi taler naturligvis om ’Infrastrukturplan 2035’, en aftale på ialt 160 mia. kr., hvori der er afsat en pulje på 3 mia. kr. bare til støjskærme i perioden over 14 år.
Vejdirektoratet etablerer således nye støjskærme i særligt støjbelastede områder langs statsvejene.
Skal forebygge sygdomme
Prioriteringen skyldes – udover det generelle velvære ved støjdæmpning – at man har fundet ud af, at støj er med til at fremprovokere en række alvorlige sygdomme over tid.
Målet er at sikre et tåleligt niveau i områder, hvor trafikstøj overstiger grænseværdierne. Man kan således ikke forvente, at støjen forsvinder helt, men den skal opleves som mindre end tidligere, ifølge Vejdirektoratet.
Baggrund: I 2021 blev et bredt trafikforlig indgået mellem regeringen (Socialdemokratiet), Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Alternativet og Kristendemokraterne. Resultatet er Infrastrukturplan 2035.
Related Articles
SYNSPUNKT: Vi bliver nødt til aktivt at prioritere mellem veje og klimasikring
Som samfund har vi begrænsede ressourcer i form af sten, grus, arbejdskraft og finansiering. Og klimakrisen gør, at vi skal tænke grundigt over, hvad vi bruger ressourcerne på. Sådan lyder det fra CONCITO. Af redaktionen Skal pengene bruges på fortsat udbygning...
Trianglen på Østerbro skal bygges helt om
Borgerne på Østerbro har igennem flere år opfordret til, at Trianglen bliver mere et opholdsområde, mens det i dag i høj grad er et trafikalt knudepunkt. Nu er processen sat i gang. Af redaktionen Ikoniske Trianglen er om noget Østerbros centrum, og de lokale...
CONCITO: Byerne skal forberede sig bedre på klimabelastning
Et varmere, vådere og vildere vejr er på vej, og Danmark er ikke klar, mens byplanlæggere i f.eks. Shanghai og Wuhan etablerer store grønne parker, der som svampe kan suge vand til senere brug, øge biodiversiteten, forhindre oversvømmelser og køle byerne. Her kan...