Borgmester vil renovere Nørrebro Station for 75 mio. kroner

januar 24, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Nørrebro Station. Foto: Wikipedia

Af redaktionen

Københavns Kommune kalder Nørrebro Station ’en relativt mennesketom, nedslidt og utryg stationsbygning.’

Derfor går kommunen nu sammen med DSB om et storstilet projekt.

DSB vil finde ca. 30 millioner kroner til renovering af selve stationsbygningen på Nørrebro, mens kommunen vil søge op til 45 mio. kr. til at give hele området omkring Nørrebro Station et tiltrængt løft. Det fremgår af en pressemeddelelse.

 

Borgmester vil gøre området mere trygt

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S), udtaler i pressemeddelelsen:

”Hele området skal gøres mere trygt og nemt at komme til og fra, så flere vælger offentlig transport, og i det hele taget skal København være meget mere grøn. En opgradering af Nørrebro Station vil både komme passagerer, pendlere og områdets beboere til gode. Midler fra statens pulje vil gøre en afgørende forskel.”

 

Andre stationer også i skudlinjen

Københavns Kommune har derfor søgt om et beløb på mellem 35 og 45 millioner fra en pulje på 350 millioner kroner ’til mere trygge og attraktive stationer’. Pengene blev afsat i forbindelse med Infrastrukturplan 2035 – penge, der altså kommer oveni de 30 mio. kr. fra DSB.

Midlerne skal desuden bruges til at etablere en grøn cykelrute og et ’byrum’ mellem Glentevej og Ørnevej.

Kommunen vil også søge midler til mindre tiltag ved Bispebjerg, Sjælør og Sydhavn Station, fremgår det af pressemeddelelsen.

Puljen forventes at blive uddelt i starten af 2024.

 

Kilder: Københavns Kommune og DSB

Related Articles

Hotel- og lejlighedskompleks på 6.000 m2 på vej i Thyborøn

Hotel- og lejlighedskompleks på 6.000 m2 på vej i Thyborøn

Et stort byggeri med hotelværelser og ferielejligheder skal stå færdigt senest i 2028. Den tyske ejendomsmæglerkoncern Robert C. Spies Nordics er drivkraften bag.   Af redaktionen Robert C. Spies Nordics har indgået et samarbejde med danske Werk Arkitekter om at...