Tendens: Mere biodiversitet i byggeriet – nyt spektakulært projekt i Vejle

januar 31, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Sådan kan biodiversitet i byggeriet se ud. Foto: DEAS

En af de store grønne tendenser i byggeriet er fokus på biodiversitet, og nu hjælper den førende forvalter, DEAS, vild natur med at gro op om Psykiatrisk Afdeling Vejle.

 

Af redaktionen

Patienter og gæster ved Psykiatrisk Afdeling Vejle kan se frem en ny type natur og flere udendørs oplevelser.

Et nyt naturprojekt, som ejendomsforvalteren DEAS står bag, skal anlægge mere vild natur, og de første klippede græsarealer er allerede omdannet til mere naturprægede enge.

Det er forventningen, at der til foråret 2024 vil kunne ses og måles den første store forskel med bl.a. øget blomstring og flere flyvende insekter, skriver DEAS i en pressemeddelelse.

 

Kampesten og vilde urter

Den nye natur på udearealerne vil byde på blandt andet store anlagte kampesten, et nyt blødt formet terræn samt vilde urter og stauder, der skal øge blomstringen og nektar.

Og projektet vil, ifølge pressemeddelelsen, ikke alene løfte biodiversiteten og etablere nye levesteder for dyr og insekter, men også skabe områder, der i højere grad giver patienter og gæster muligheder for at tage uformelle ophold i naturen.

”Som en af Danmarks førende rådgivere og specialister inden for biodiversitet er det vores ambition at gøre en positiv forskel for naturen på samtlige af de ejendomme, vi arbejder med. På naturprojektet ved Psykiatrisk Afdeling Vejle har DEAS investeret i en langsigtet plan og strategi om at øge biodiversiteten. Her får vi en unik mulighed for at realisere en række nye metoder og idéer, vi arbejder med inden for biodiversitet, ” siger Helle Hangaard, Director, Certification & Outdoor, Sustainability, DEAS.

 

Naturen skal møde patienter

Designet af den nye natur er sket i samarbejde med psykiatrien, hvor håbet er, at den nye vilde natur samtidig kan have en positiv effekt for patienterne hos Psykiatrisk Afdeling Vejle.

”I psykiatrien spiller de fysiske omgivelser en stor rolle, både i forhold til patientens velbefindende, men også i forhold til patientens behandlingsforløb. Naturen er på mange måder helende, og den ro, man finder her, er nødvendig for vores patienter. Vi glæder os til at se og opleve naturen få lidt mere tag i vores omgivelser her i Vejle,” siger Lone Bülow Toft Friis, chefsygeplejerske i psykiatrien i Vejle.

 

Kilde: DEAS

Related Articles

”Man skal sparke døren ind til de store”

”Man skal sparke døren ind til de store”

STRATEGISKIFT: Afmatningen i økonomien gjorde det nødvendigt for Svane Byg at gå fra at have mindre private kunder til nu at have fire store solide kunder som rygrad. Ejeren fortæller her, hvordan han gjorde – og hvordan han nu håndterer ESG-kravene fra de store...