Byggeri på Bispebjerg Hospital går helt i stå – Region Hovedstaden taber tillid til italiensk entreprenør

marts 15, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Arkivfoto: Jonathan Borba

Efter lang tids uoverensstemmelser har Region Hovedstaden besluttet sig for at ophæve kontrakten med den italienske totalentreprenør Rizzani de Eccher.

 

Af redaktionen

Det kommende akuthus på Bispebjerg Hospital bliver yderligere to til tre år forsinket, inden det kan tages i brug. Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

”Vi har simpelthen mistet tilliden til, at Rizzani de Eccher kan blive færdige indenfor en rimelig tid og økonomi og i den rigtige kvalitet. Så nu siger vi stop«, siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) i pressemeddelelsen.

 

Byggeri er gået i stå

Beslutningen blev truffet, siden byggeriet har stået stille gentagne gange, og  man er nu tre år efter tidsplanen.

”Vi er i gang med et rigtigt vigtigt byggeri for patienter og medarbejdere, og det er ekstremt utilfredsstillende, at der nu er udsigt til, at patienter og medarbejdere skal vente endnu længere tid på at flytte ind i det nye akuthus,” siger Lars Gaardhøj.

 

Rusland blev en dyr forretning

Rizzani de Eccher er kommet i økonomisk uføre, fordi man har været nødsaget til at droppe sine aktiviteter i Rusland pga. krigen.

Nu forestår en længere proces, siden Region Hovedstaden skal i mål med  en anden entreprenør.

 

Kilde: Region Hovedstaden

Related Articles

”Man skal sparke døren ind til de store”

”Man skal sparke døren ind til de store”

STRATEGISKIFT: Afmatningen i økonomien gjorde det nødvendigt for Svane Byg at gå fra at have mindre private kunder til nu at have fire store solide kunder som rygrad. Ejeren fortæller her, hvordan han gjorde – og hvordan han nu håndterer ESG-kravene fra de store...