Nørresundby vokser – byudviklingsprojekt i støbeskeen

marts 26, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Arkivfoto: Carl David

Et område omkring Loftbrovej ved Bouet i Nørre Uttrup, Nørresundby, er på vej til at blive bebygget. D. 11. marts besluttede politikerne i byrådet at sende en lokalplan for en del af arealet i offentlig høring.

 

Af redaktionen

Den 4. april 2024 skal politikerne i By- og Landskabsudvalget i Aalborg Kommune beslutte, om endnu en lokalplan skal indstilles til at blive sendt i otte ugers offentlig høring. Det skriver Dansk Byudvikling.

Coop har desuden erhvervet et område på 64.000 m2 tæt ved, som også forventes at blive udviklet inden længe.

 

Butikker i tre etager

Planen er pt. at bygge butikker i tre etager på en grund, der ligger ud mod Frederikshavnmotorvejen.

“Lokalplanen giver mulighed for opførelse af erhvervsbyggeri samt butikker til udvalgsvarer,” fremgår det af et notat fra Aalborg Kommune, ifølge Dansk Byudvikling.

 

Ingen dagligvarer

Af lokalplanforslaget fremgår det, at der skal bygges 6.185 kvadratmeter butikker til detailhandel eller butikker til ‘særligt pladskrævende varer’.

Den enkelte butik skal være mindst 700 kvadratmeter stor, og der må ikke etableres dagligvarebutikker.

 

 

Related Articles

Parkeringsindtægter vokser hastigt i kommunerne

Parkeringsindtægter vokser hastigt i kommunerne

Ifølge FDM’s gennemgang af de kommunale parkeringsindtægter for 2023 sendte bilisterne over én milliard kr. videre til kommunekasserne i forbindelse med parkeringsafgifter. Af redaktionen I alt indkasserede kommunerne sidste år 1.081.070.247 kr. for...

Parkeringshus rives ned og giver plads til nyt i Aarhus

Parkeringshus rives ned og giver plads til nyt i Aarhus

Nedrivningen af den gamle p-kælder under Rundhøjtorvet i Holme er startskuddet til den længe ventede forvandling af torvet. Byliv, tryghed og nye parkeringsmuligheder i grønne omgivelser er på vej. Af redaktionen Når nedrivningen er overstået, vil torvet nemlig blive...