KAB skal være med til at opføre almene boliger på Christiania

juni 14, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Christiania set fra Vor Frelsers Kirke. Foto: Thue / Wikimedia Commons

Man anslår, at der er 1.000 beboere på Christiania, heraf ca. 200 børn. Men der er plads til flere, hvis man bygger almene boliger, og de kommer nu.

 

Af redaktionen

En aftale med staten skal sikre byggeri af 15.000 m2 boliger inden 2031, og de skal huse ca. 300 nye beboere på den gamle fristad.

Det skriver Byens Ejendom.

 

Vil tiltrække unge beboere

Det glæder den 59-årige christianit, Mette Prag, som selv er arkitekt og en af motorerne i projektet.

”Vi har længe ønsket at få flere boliger og tiltrække yngre beboere. Men det er vigtigt, at de nye boliger – og ikke mindst beboere – bliver en integreret del af det eksisterende Christiania,” siger hun til Byens Ejendom. 

 

Første etape færdig i 2027

Som rådgiver i denne proces har Christiania valgt KAB. nu skal man finde de områder, der skal bebygges. Herefter skal der arbejdes med volumenstudier, før man kan tage de skridt mod en ny lokalplan.

Ifølge aftalen med staten skal boligerne opføres i tre etaper, og de første 7.500 m2 skal være færdige inden udgangen af 2027, ifølge Byens Ejendom.

 

Related Articles

For dyrt at renovere nedstyrtningstruede højhuse på Bellahøj

For dyrt at renovere nedstyrtningstruede højhuse på Bellahøj

Renoveringen af 10 ikoniske højhuse på Bellahøj skulle have været sendt i udbud i marts måned. Men det er aflyst, da projekteringen har vist, at renoveringen bliver for dyr i forhold til rammerne for finansiering af almene boliger. Det skriver KAB.   Af...

Ny aftale giver flere almene boliger på Frederiksberg

Ny aftale giver flere almene boliger på Frederiksberg

Den nye rammeaftale om udlejning, byudvikling og kommunal anvisning, der er indgået mellem Frederiksberg Kommune og BL’s 1. kreds, åbner for mange flere almene boliger og sætter fokus på de boligsociale indsatser. Sådan lyder det fra Frederiksberg Forenede...