Brandsikring bremser skole til over trekvart milliard

juni 18, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Arena Skole i Ørestaden. Visualisering: RUBOW Arkitekter A/S

Med et samlet budget tæt på en mia. kr. er Arena Skole og Fritid Danmarks dyreste folkeskole nogensinde, og den skulle have været klar til brug i august 2024. Nu bliver den forsinket pga. problemer med brandsikringen.

 

Af redaktionen

Arena Skole og Fritid bliver ikke klar til skolestart i år, som det ellers var planen. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Københavns Kommune.

Allerede i maj 2023 var der rejsegilde for Ørestads tredje skole i Arenakvarteret – et byggeri med et budget til en samlet pris på 771 mio. kr.

Skolen skal rumme fire skolespor til 1.200 elever, en skolefritidsordning, en idrætshal specialdesignet til springgymnastik samt en offentlig svømmehal.

Alle Ørestads borgere og foreninger kan benytte idrætshal og svømmehal efter skoletid.

 

Brandberedskab gennemtjekkes

Forsinkelsen skyldes, at der er konstateret fejl på flere brandlukninger i bygningen, og de skal alle gennemgås og evt. udbedres og godkendes, før skolen kan tages i brug.

Københavns Kommune kender på nuværende tidspunkt endnu ikke det præcise omfang af forsinkelsen, der får betydning for skolens elever og ansatte, som må vente med at flytte ind, da samtlige brandlukninger i bygningens ca. 18.000 kvadratmeter skal gennemgås og kontrolleres af en brandrådgiver.

Artiklen fortsætter længere nede

“Mangelfuld lovgivning koster liv”

Dokumentationen skal herefter godkendes for at kunne opnå tilladelse fra Teknik- og Miljøforvaltningen.

Ærgerlig entreprenør

BAM Danmark har det overordnede ansvar for udførelsen af byggeriet af Arena Skole og Fritid, og de har inddraget specialister til kontrol og udbedring for at håndtere udfordringerne og minimere forsinkelsen mest muligt. 

Fred de Jonge, BAM Danmark, er ked af de gener, som forsinkelsen medfører.

“Vi har desværre opdaget problemer med nogle af brandlukningerne, og derfor bliver vi ikke klar til at overdrage bygningen, som det ellers var planlagt. Vi tager situationen meget alvorligt, og alle involverede parter er optaget af at kunne garantere 100 procent brandsikkerhed i den nye bygning”, siger han ifølge pressemeddelelsen.

Kommunen beklager

Københavns Kommunes Økonomiforvaltning ved Byggeri København følger kontrolarbejderne og udbedringerne tæt, da det er grundlaget for at modtage en ibrugtagningstilladelse. 

”Vi beklager meget, at Arena skole og fritid bliver forsinket. Og vi er meget opmærksomme på, at det desværre medfører gener for alle, der glæder sig til at få en hverdag i bygningen. For os er det afgørende, at vi ikke åbner før, vi kan garantere for brandsikkerheden. Vi er derfor også tilfredse med, at BAM som entreprenør tager problemet meget alvorligt”, siger Mette Kilde Corfitzen fra Byggeri København.

Forsinkelsen af skolebyggeriet indebærer, at Børne- og Ungdomsforvaltningen straks er gået i gang med at finde en anden løsning for skolen.

Kultur- og Fritidsforvaltningen har orienteret de berørte foreninger, melder kommunen.

Projektbeskrivelse:

Arena Skole har et etageareal på ca. 14.000 m2, en svømmehal på 3.500 m2 og et udeareal på ca. 6.000 m2. 

Byggeriet ligger i Ørestad Syd på en 8.500 m2 stor grund øst for Royal Arena.

I tildelingen er der lagt vægt på, at bygningen lever op til en vision om at skabe et fælles, kommunalt hus, hvor både elever, naboer og københavnere kan få gavn af faciliteterne i store dele af døgnets timer.
Derudover skal skolen danne ramme om en ny pædagogisk vision. Der er lagt op til en række spændende anvendelsesmuligheder med f.eks. tagflader, der kan benyttes til udendørs undervisning. Og faglokaler, som samles i et værkstedstårn.

Kilder: BAM Danmark og Københavns Kommune

 

Related Articles

Sådan ser MAN Energy Solutions nye hovedkvarter ud ved Trekroner

Sådan ser MAN Energy Solutions nye hovedkvarter ud ved Trekroner

MAN Energy Solutions - en af verdens førende virksomheder inden for teknologi til den maritime industri - får nyt hovedsæde på hele 56.000 kvadratmeter ved Trekroner i Roskilde. Kommunen glæder sig til udflytningen, der skaber næsten 2.000 arbejdspladser.   Af...

Sådan byudvikler de i Roskilde

Sådan byudvikler de i Roskilde

Building News har talt med chefen for byudvikling og grøn omstilling i Roskilde Kommune om visioner og projekter. Det er en kommune, hvor ’festivalen’ fylder en del - og har inspireret en helt ny bydel, mens et andet projekt er dyre boliger ved siden af et berømt...