Entreprenør fundet til nyt atletikstadion og ‘Sportens Hus’ i Aarhus

juni 28, 2024

Illustration: AART Architects

Illustration: AART Architects

Vinderen af konkurrencen om at stå bag et nyt atletikstadion og Sportens Hus i Kongelunden, Aarhus, er et team af stærke lokale aktører. Vinderprojektet har fokus på genbrug.

 

Af redaktionen

Det bliver Raundahl & Moesby og M. J. Eriksson, som skal opføre et atletikstadion og Sportens Hus i Aarhus – med teknisk og faglig støtte fra AART Architects og Niras. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Anlæggene, der også indeholder et ankerpunkt for cykelsporten, skal efter planen stå færdige i løbet af 2026.

 

Artiklen fortsætter længere nede. Læs her om Aarhus’ nye fodboldstadion:

Historisk projekt i Aarhus på vej ind i afgørende fase

 

Tilfreds borgmester

Borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard, udtaler:

”Med kåringen af vinderprojektet har Kongelunden taget endnu et vigtigt skridt fremad, og det er godt at konstatere. Samtidig glæder jeg mig over, at vi blandt flere gode bud har kunnet pege på et vinderhold, der er ambitiøse på sportens og områdets vegne. Projektet har med al tydelighed læst stedet godt, så vi kan se frem til et projekt, der vil føje sig smukt ind blandt de øvrige bygninger, samtidig med at brugernes behov er forstået. Man kan trygt begynde at glæde sig.”

Mens Carsten Raundahl, adm. direktør i Raundahl & Moesby, udtaler:

”På vegne af vores projektteam vil jeg gerne udtrykke vores fælles glæde over at vinde dette særdeles spændende projekt. Dels fordi vi alle har et dybtfølt engagement i det aarhusianske sports- og kulturliv i Aarhus idrætspark og de historiske omgivelser.

Og dels fordi vi her kan bidrage med en løsning, der åbner op og favner både elite- og breddeidrætten samt ikke mindst de mange frivillige og tilskuere, der er den omgivende del af sportens verden.”

 

Genbruger gamle tribuner

Vinderprojektet er fundet på baggrund af en totalentreprisekonkurrence og er en del af den opdatering af Idrætsbyen i Kongelunden, der også indbefatter et nyt fodboldstadion.

Det nye atletikstadion får en tribune med plads til 1.500 tilskuere, og her bliver både stålkonstruktioner og sæder genbrugt fra det gamle fodboldstadion, der er under nedrivning.

Ifølge bedømmelsesrapporten er der i projektet en klar vision for bæredygtige tiltag. Disse indeholder bl.a. bevaring og ombygning af eksisterende byggeri og genbrug af beton fra andre projekter.

 

Synligt liv og gode sammenhænge

Arkitektonisk betegner bedømmelsesrapporten det nye Sportens Hus som en meget god komposition af røde facader med sammenhæng til de eksisterende bygninger og det samlede historiske kulturmiljø. Forslaget roses desuden for åbenhed mod omgivelser og gode forbindelser mellem ude og inde.

Kilde: Aarhus Kommune

Illustration nedenfor: AART Architects

Illustration: AART Architects

Related Articles

Hotel- og lejlighedskompleks på 6.000 m2 på vej i Thyborøn

Hotel- og lejlighedskompleks på 6.000 m2 på vej i Thyborøn

Et stort byggeri med hotelværelser og ferielejligheder skal stå færdigt senest i 2028. Den tyske ejendomsmæglerkoncern Robert C. Spies Nordics er drivkraften bag.   Af redaktionen Robert C. Spies Nordics har indgået et samarbejde med danske Werk Arkitekter om at...

PKA står bag ambitiøst hotelbyggeri i Odense

PKA står bag ambitiøst hotelbyggeri i Odense

Pensionsgiganten står bag et hotelprojekt ved Byens Bro i Odense C. En endnu ukendt hotelkæde skal drive det ambitiøse sted, forlyder det.   Af redaktionen Et samarbejde med en hotelkæde er tæt på at falde på plads. Det oplyser projektudviklingschef Kim Marcussen...