Historisk projekt i Aarhus på vej ind i afgørende fase

maj 29, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Illustration: AGF

Hercules Fundering indleder funderingsarbejdet til det nye superstadion i Aarhus, der skal stå klar i sommeren 2026.

 

Af redaktionen

Byggeriet af det nye, banebrydende fodboldstadion i Aarhus er i gang. Hercules Fundering, en del af NCC, har kørt de store boremaskiner ind på byggepladsen for at begynde funderingsarbejdet.

Arbejdet udføres med særlig omtanke for det bynære og historiske område, som omgiver projektet.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

 

Et af Danmarks største

Det nye stadion i Aarhus får plads til 22.000 siddende tilskuere og op til 24.000 tilskuere i alt i i Kongelunden for enden af Stadion Allé i Aarhus. Det bliver dermed omtrent på størrelse med Brøndby Stadion og kun overgået af Parken i Danmark.

Funderingsarbejdet er en mindre del af det samlede projekt, og Hercules Fundering er blevet udvalgt af A. Enggaard til at stå for en specifik del af funderingsarbejdet, der netop er påbegyndt. Det indebærer blandt andet etablering af 24 enkeltstående pæle med en diameter på 620 mm og armeringskurve, der skal understøtte de høje, slanke og buede søjler, som bliver stadionets mest karakteristiske og iøjnefaldende arkitektoniske træk.

 

Tilfreds produktionsleder

Ud over de enkeltstående pæle skal Hercules Fundering også etablere en sekantpælevæg, som vil bestå af cirka 300 pæle med samme diameter.

Jeppe Mansfield Nygaard er produktionsleder i Hercules Fundering under NCC Infrastructure. Han glæder sige over processen.

“Det er altid spændende at være med i et ikonisk byggeprojekt som dette i Aarhus. Vi har et tæt samarbejde med A. Enggaard og kan drage fordel af de gode erfaringer fra tidligere projekter som Incuba og Sydhavn, som også ligger i Aarhus,” siger han i pressemeddelelsen.

 

Kilde: NCC

 

 

Related Articles

Ny bymidte skal forandre nordsjællandsk by

Ny bymidte skal forandre nordsjællandsk by

BYUDVIKLING: Core Property Management og totalentreprenør Raundahl & Moesby skal byudvikle det nye Nivå Bymidte - herunder sørge for bedre sikkerhed.   Af redaktionen Nivå Bymidte og stationsområde står overfor en radikal transformation. Det kendte område i...