Østjysk Bolig og Nordstern fejrer rejsegilde på Journalisthøjskolen

juni 28, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Så er der rejsegilde. Foto: Nordstern

Østjysk Bolig/Lejerbo og Nordstern har markeret en vigtig milepæl med rejsegildet på boligprojektet Afd. 27 – Danmarks Medie- og Journalisthøjskole på Olof Palmes Allé i Aarhus. Projektet blev genudbudt efter konkursen af den tidligere totalentreprenør JFP.

Af redaktionen

“Det er en stor dag for os at kunne fejre rejsegilde på dette projekt. Efter overtagelsen har vores team arbejdet intensivt og løsningsorienteret sammen med Østjysk Bolig og Lejerbo for at sikre, at byggeriet fortsætter ufortrødent,” siger Claus Møller, direktør for Nybyg Vest hos Nordstern, i en pressemeddelelse.

Næsten halvt færdigt

Efter genudbuddet i 2023 påtog Nordstern sig opgaven at færdiggøre opførelsen af 50 familieboliger og 300 ungdomsboliger, hvilket svarer til 17.000 m2 moderne boligbyggeri.

Projektet omfatter tre boligblokke med fællesarealer, tagterrasser og parkeringsarealer. Byggeriet, der oprindeligt blev påbegyndt af JFP, havde nået en færdiggørelsesgrad på 46  procent ved overtagelsen, ifølge pressemeddelelsen.

Svært at overtage en konkurs

Det har ikke været helt let at overtage, ifølge Evan Krogh Olesen, næstformand i Østjysk Bolig.

“En konkurs sætter ethvert byggeri ud i stormvejr, og med et byggeri af denne størrelse har vindstyrken været høj,” siger hun og tilføjer:

“Men såvel som Østjysk Bolig selv er grundlagt for 80 år siden på ryggen af en konkurs, bliver afd. 27 Journalisthøjskolen et levende bevis på, at det gode samarbejde er vejen ud af kriser – også hjulpet af forudseenheden hos skaberne af almenboliglovgivningen.” 

Projektet omfatter blandt andet fællesarealer og tagterrasser, der fremmer fællesskabet blandt beboerne. Bygningerne opføres med elementer i beton og præfabrikerede trækassetter, og facaderne bliver beklædt med skærmtegl i en lys grå nuance.

 

Kilde: Nordstern

Related Articles

Rådgivende ingeniører melder om rekordår

Rådgivende ingeniører melder om rekordår

Byggeriet går tilbage, og markedet er usikkert. Alligevel vokser de danske rådgivende ingeniørvirksomheder inden for både etablerede og nye sektorer. Men skal det fortsætte, skal ét problem løses.   Af redaktionen Omsætningen satte rekord, og branchen lander en...

Havnen i Struer skal transformeres – projektet er sendt i udbud

Havnen i Struer skal transformeres – projektet er sendt i udbud

Struer Kommune har sendt ’Stævnen’ i udbud. Over de kommende år vil man udvikle de tidligere industriområder på Struer Havn til en attraktiv ny bydel med både boliger, kulturliv og nye byrum.   Af redaktionen En ny promenade langs vandet, et nyt offentligt byrum...

NCC afleverer første store etape af Nordsjællands nye supersygehus

NCC afleverer første store etape af Nordsjællands nye supersygehus

I 2019 fik NCC den første af flere kontrakter på det enorme byggeprojekt i Hillerød, og nu er hospitalsprojektet nået frem til den første store aflevering.   Af redaktionen Det er anlægs- og rådhusarbejderne samt dele af lukningsarbejderne, der nu er nået så...