Gefion Group har købt Hillerød Posthus og vil opføre et specielt boligkoncept

juli 2, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Illustration: EDC / Gefion Group

Micro Living bliver boligkonceptet bag det nye projekt Hillerød Posthus. Der skal bygges 300 micro-lejligheder.

 

Af redaktionen

Post Nord har netop solgt det tidligere Hillerød Posthus på Søndre Jernbanevej 28 klos op ad Hillerød Station til Gefion Group.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra ejendomsmægleren EDC, som har formidlet salget.

 

Nyt liv til forladt område

”Det er godt nyt, at det gamle posthus nu har fundet en ny ejer,” siger borgmester i Hillerød Kommune, Kirsten Jensen.

Hun uddyber:

”Mange borgere har lagt mærke til, at posthuset virker noget forladt og har tænkt på, hvad der mon kommer til at ske med bygningen. Posthusgrunden er en meget central grund i byen og er noget af det første, du ser, når du kommer til Hillerød. På et tidspunkt – vi kender endnu ikke den eksakte tidsramme – kan vi glæde os over, at der kommer til at ske noget nyt og spændende på denne be­tyd­nings­ful­de grund, så det glæder vi os naturligvis over.”

 

Postbygning transformeres

Thomas W. Færch er CEO i Gefion Group.Han fortæller om projektet:

”Nu skal vi først og fremmest have en ny lokalplan på plads, og så snart den er i mål, vil vi begynde byggeriet af ca. 300 microenheder med et forventeligt boligareal på 9.605 m2. Det betyder, at lejlighederne bliver på 30-35 m2 på grunden, der har et areal på 6.554 m2. Desuden etablerer vi ca. 87 p-pladser kombineret i den eksisterende kælder og på terræn, som primært bliver til de kommende beboere.”

 

Stor energirenovering

Gefion forventer, at projektet vil stå klar om godt to år – afhængigt af, hvor lang tid det tager med lokalplan og renovering.

”Det bliver en gennemgående energi renovering. Vi kommer til at bevare og transformere den gamle, trætte postbygning og kommer til at bygge ovenpå den eksisterende struktur, så der i alt bliver fem etager med boliger. Vi etablerer også et inspirerende område til ophold mellem bygningerne og en stiforbindelse på tværs af grunden, så det bliver et helt nyt og spændende, udtryk, som vil møde folk ved stationen,” siger Thomas W. Færch.

 

Micro Living hitter

Postkontoret blev indviet i 1976 og blev samme år præmieret af Hillerød Kommune. Bygningerne har stået tomme siden 2018, hvor PostNord flyttede, så ejendommen bærer præg af manglende ved­li­ge­hol­del­se og brug. Thomas W. Færch, Gefion Group forklarer:

”Micro Living-konceptet betyder, at det er boligtyper og størrelser til ’Young professionals’ og andre, der ønsker en mindre bolig til en overkommelig husleje. Mange lejere især unge og singler ønsker et mindre antal m2, hvor de til gengæld deler fællesområder og aktiviteter med naboerne, så udgifterne mindskes og mulighederne for mere attraktive fællesområder øges. Beboerne får en lejlighed, der er optimeret ned til mindste detalje, så de ikke spilder m2. Micro Living taler ind i tidens trend med ESG og bæredygtighed, hvor mange ønsker at bidrage til den grønne omstilling ved at bo mindre, så CO2-aftrykket mindskes.”

 

Kilde: EDC

Related Articles