NCC afleverer første store etape af Nordsjællands nye supersygehus

juli 3, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Nyt Hospital Nordsjælland under opførelse. Foto: NCC

I 2019 fik NCC den første af flere kontrakter på det enorme byggeprojekt i Hillerød, og nu er hospitalsprojektet nået frem til den første store aflevering.

 

Af redaktionen

Det er anlægs- og rådhusarbejderne samt dele af lukningsarbejderne, der nu er nået så langt, at de afleveres til bygherren, Region Hovedstaden.

Værdien af arbejderne, der nu afleveres, svarer til knap halvdelen af det samlede projekt.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra NCC.

 

Artiklen fortsætter længere nede

Bæredygtig køling skal holde Aalborgs supersygehus i gang

 

Kompliceret samarbejde

Lars Scheibeler direktør i NCC Building Nordics’ byggeenhed i Østdanmark. Han udtaler om projektet:

”Nyt Hospital Nordsjælland er et stort, komplekst og spændende byggeprojekt, hvor vi på alle måder kan udnytte bredden i vores faglige bagland, og hvor alle vores byggekompetencer fra fundering over anlæg til byggeri bliver bragt i spil.”

Parterne har undervejs skiftet fra en faseinddelt planlægning til en samkøring og et helhedshensyn faserne imellem, i øvrigt med god støtte i et stærkt datadrevet digitalt univers.

Sune From, der er projektdirektør for Nyt Hospital Nordsjælland (en del af Center for Ejendomme i Region Hovedstaden) – udtaler:

”Afleveringen markerer en stor milepæl for Nyt Hospital Nordsjælland, hvor vi sammen har formået at bygge et stort og kompliceret råhus. Det er lykkedes i et godt samarbejde med vores entreprenør. Vi har fokus på løbende at sikre og udvikle det gode samarbejde, som er afgørende for, at vi lykkes med at færdiggøre en så stor og avanceret bygning, som et nyt hospital er.”

 

Gigantisk anlægsarbejde

Arbejdet blev sat i gang i december 2019. Siden er der udført en betydelig funderingsopgave med nedramning af ca. 55 km betonpæle, udstøbning af beton, opsætning af vægelementer i filigran og etageadskillelser med huldæk.

Anlægsarbejderne omfatter større jord- og ledningsarbejder, vej- og stianlæg, pumpesystemer og tørholdelsesaktiviteter, hvor hospitalet er opført. Der er enkelte udskudte arbejder med færdige asfaltbelægninger og vejindretninger, som først kan udføres i forbindelse med den samlede færdiggørelse af hospitalet.

Vedrørende lukningsarbejderne afleveres metaltage og en stor del af facadearbejderne, hvor en væsentlig del af beklædningen skal bygges i træmateriale. I alt skal der udføres 53.800 kvm facadearbejde på bygningen.

Næste skridt handler om de resterende Lukningsentrepriser, Kompletteringsarbejder, Mekaniske og Elektriske installationer samt Landskabsarbejder og Serviceby. Undervejs skal der håndteres og installeres et antal bygherreleverancer samt afsættes tid til test og indkøring af installationer

 

Om: Nyt Hospital Nordsjælland

NCC opfører nyt akuthospital for Region Hovedstaden. Byggeriet i Hillerød rummer ca. 123.000 m2 fordelt på fem etager og med en unik og spændende arkitektur, som de schweiziske arkitekter fra Herzog & de Meuron har tegnet sammen med Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Nordsjællands nye akuthospital kommer til at bestå af en fireetagers (fem etager med kælder) bygning, der set ovenfra ligner en firkløver.

Hospitalet skal indeholde 570 sengestuer, akutmodtagelse og intensivafdeling, samt ambulatorier, operationsrum, billeddiagnostisk, kvinde-barn-funktioner, kirurgi, ortopædkirurgi, intern medicin, neurologi, onkologi, øre-næse-hals-sygdomme og audiologifunktioner og meget mere.

 

Kilde: NCC

Endnu et supersygehus melder om markant forsinkelse – svært at skaffe arbejdskraft

Related Articles

”Man skal sparke døren ind til de store”

”Man skal sparke døren ind til de store”

STRATEGISKIFT: Afmatningen i økonomien gjorde det nødvendigt for Svane Byg at gå fra at have mindre private kunder til nu at have fire store solide kunder som rygrad. Ejeren fortæller her, hvordan han gjorde – og hvordan han nu håndterer ESG-kravene fra de store...