Minister roser branchen for at gå forrest i klimakampen

januar 29, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Klimaminister Lars Aagaard (M). Foto: News Øresund / Erik Ottosson

Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M) havde ros til branchen ved lanceringen af en helt særlig rapport.

 

Af redaktionen

Over 60 virksomheder og 130 branchefagfolk fra bygge- og anlægsbranchen har arbejdet intensivt på et stort  tværgående projekt det sidste år.

Vi taler om Byggeriets Handletank for Bæredygtighed, der i slutningen af januar 2024 lancerede en længe ventet rapport.

 

Ros fra minister

Der er tale om ambitiøse handlingsplan for en grønnere fremtid for sektoren, og minister Lars Aagaard, havde på forhånd modtaget rapporten.

Den faldt i god jord. Ved lanceringen sendte han en videohilsen til gæsterne, hvor han roste branchen for at gå forrest.

”Det vidner om stortet engagement. Det vidner om, at I er en branche, der også selv tager initiativ og skubber udviklingen fremad,” lød det bl.a. fra ministeren.

 

FAKTA om rapporten:

Rapporten er et handlingskatalog, der indeholder 33 grundigt gennemarbejdede anbefalinger.

Heraf er 10 anbefalinger prioriteret, mens fem er udvalgt som fyrtårnshandlinger, som branchen kan tage fat på med det samme.

Fyrtårnshandlingerne igangsættes i indeværende år. Læs mere her

Kilde: DI Byggeri

Related Articles

Hver fjerde boligejer vil investere i solceller, men ikke pga. klimaet

Hver fjerde boligejer vil investere i solceller, men ikke pga. klimaet

VÆKST: Solceller ligger helt i top på ønskelisten over energirenoveringer hos danske boligejere. Og det skyldes først og fremmest én ting: Økonomi.    Af redaktionen Danskerne har for alvor fået øje på solcellerne, når de skal nedbringe energiregningen. I en ny...

Ny politisk aftale stiller ambitiøse klimakrav til byggeri

Ny politisk aftale stiller ambitiøse klimakrav til byggeri

Regeringen, Socialistisk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet er blevet enige om en aftale, der sætter ambitiøse grænser for, hvor meget CO2 et nyt byggeri må udlede. Af redaktionen Med aftalen bliver klimakravene for...

Per Aarsleff går all in på ny grøn trend

Per Aarsleff går all in på ny grøn trend

TENDENS: Flere og flere i branchen bringer biodiversitet i spil som del af den grønne omstilling. Senest kommer en af de helt tunge aktører med sin egen guide på feltet, mens direktøren taler om at inspirere.   Af redaktionen ”Uanset hvor vi arbejder, om det er...