Minister roser branchen for at gå forrest i klimakampen

januar 29, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Klimaminister Lars Aagaard (M). Foto: News Øresund / Erik Ottosson

Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M) havde ros til branchen ved lanceringen af en helt særlig rapport.

 

Af redaktionen

Over 60 virksomheder og 130 branchefagfolk fra bygge- og anlægsbranchen har arbejdet intensivt på et stort  tværgående projekt det sidste år.

Vi taler om Byggeriets Handletank for Bæredygtighed, der i slutningen af januar 2024 lancerede en længe ventet rapport.

 

Ros fra minister

Der er tale om ambitiøse handlingsplan for en grønnere fremtid for sektoren, og minister Lars Aagaard, havde på forhånd modtaget rapporten.

Den faldt i god jord. Ved lanceringen sendte han en videohilsen til gæsterne, hvor han roste branchen for at gå forrest.

”Det vidner om stortet engagement. Det vidner om, at I er en branche, der også selv tager initiativ og skubber udviklingen fremad,” lød det bl.a. fra ministeren.

 

FAKTA om rapporten:

Rapporten er et handlingskatalog, der indeholder 33 grundigt gennemarbejdede anbefalinger.

Heraf er 10 anbefalinger prioriteret, mens fem er udvalgt som fyrtårnshandlinger, som branchen kan tage fat på med det samme.

Fyrtårnshandlingerne igangsættes i indeværende år. Læs mere her

Kilde: DI Byggeri

Related Articles

ESG i fokus hos fynsk entreprenør

ESG i fokus hos fynsk entreprenør

Hos Myllerup Entreprenør A/S ved Assens er der fuld fart på. Der er stor travlhed, men også etstort fokus på at forberede virksomheden til fremtidens krav om CO 2 -reduktion, ESG ogverdensmål Der er travlt hos Myllerup Entreprenør A/S i Assens, hvor 30 medarbejdere...

”Fremtidens markedsledere bygger regenerativt”

”Fremtidens markedsledere bygger regenerativt”

Det er slet ikke nok at bygge CO2-neutralt. Hvis man vil være klar til den fremtid, der snart kommer, skal man bygge regenerativt, og man kan lige så godt komme i gang nu, hvis ikke man vil tabe konkurrencen på sigt. Det siger professoren bag et nyt opsigtsvækkende...

“Kølemarkedet kommer til at eksplodere”

“Kølemarkedet kommer til at eksplodere”

De varmere somre vil give behov for meget mere køling, og særligt efterspørgslen på bæredygtig køling forventes at eksplodere.   Af redaktionen ”Adgang til køling er afgørende for at sikre produktive, digitale og sunde samfund. Produktiviteten falder med markant...