juni 3, 2024

Foto: Energepic
Det er forvaltningens skyld i, at lokalplanen bag en udvidelse af Aarhus Havn er underkendt af Planklagenævnet. Det erkender forvaltningschef for Teknik og Miljø over for forligskredsen.
Af redaktionen
D. 3. juni 2024 gennemgik Teknik og Miljø sagen for politikerne.
Og mens Teknik og Miljø understreger, at det nødvendige faglige grundlag for en politisk beslutning har været til rådighed for politikerne og offentligheden under lokalplanarbejdet, står det samtidig klart, at de plandokumenter, som blev resultatet af den politiske aftale, ikke lever op til lovgivningen.
Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.
Røde ører
Det ærgrer konstitueret forvaltningschef Michael Tolstrup fra Teknik og Miljø, Aarhus Kommune.
”Vi må desværre konstatere, at vores rådgivning af Aarhus Byråd ikke har levet op til vores standarder. Vi har ikke i tilstrækkelig grad haft overblik over konsekvenserne af, at statens miljøkonsekvensvurdering blev forsinket, imens vores lokalplanarbejde fortsatte, og det har givet en række formelle mangler i vores lokalplan. Det står ikke helt klart for os, hvordan vi rådførte os, og hvordan fejlene opstod, men vi bliver nødt til er erkende, at vi har lavet fejl, og det har jeg i dag beklaget over for forligskredsen bag havneaftalen,” siger han.
Tre punkter fejler
På tre punkter mener klagenævnet, at Aarhus Kommunes lokalplan ikke lever op til kravene:
– Aarhus Kommune har ikke lavet en rummelighedsanalyse på kommunens samlede beholdning af arealer udlagt til erhverv.
– Aarhus Kommune har ikke i tilstrækkelig grad godtgjort nødvendigheden af landindvindingen.
– Aarhus Kommunes Miljørapport opfylder ikke lovgivningens krav.
Tager ansvaret
Underkendelsen af lokalplanen betyder ikke, at der ikke er udarbejdet vurderinger af miljøforhold eller behov for en havneudvidelse, ifølge pressemeddelelsen.
Men de fremgår ikke i tilfredsstillende grad af den lokalplan, som Aarhus Byråd har vedtaget, lyder det.
”Det er vigtigt for mig at understrege, at vi på alle måder har belyst projektet og dets konsekvenser, så politikerne har været i stand til at træffe deres beslutning. Men det ændrer ikke på, at det formelle indhold i lokalplanen ikke er godt nok, og det hviler på vores skuldre alene,” siger Michael Tolstrup fra Teknik og Miljø.
Kilde: Aarhus Kommune
Related Articles
Milepæl i cementindustrien: Aalborg Portland reducerer CO₂ med 800.000 tons
Aalborg Portland reducerede sidste år sin CO2-udledning med 269.100 tons svarende til næsten 16 procent sammenlignet med 2023. Det viser opgørelsen over virksomhedens udledninger i 2024, som nu er verificeret af en uvildig 3. part, Bureau Veritas. De seneste tre år...
Fra tomme ungdomsboliger til attraktive familieboliger
I en ny forsøgsordning tager den almene boligorganisation Alabu Bolig fat på at løse en stigende udfordring med et for stort udbud af ungdomsboliger i Aalborg. For at begrænse udbuddet af ungdomsboliger og imødekomme det stigende problem med boligtomgang afprøver...
Byudvikling: Offentligt-privat partnerskab bygger 500 boliger ved vandet i Køge
Partnerselskabet Køge Kyst har indgået en betinget købsaftale med FB Gruppen om byggeri af høj kvalitet på alle de resterende byggegrunde i Stationsområdet og på Søndre Havn. Af redaktionen/ef Næsten 500 nye boliger med blandede boformer kombineret med erhverv er på...