Havnen i Struer skal transformeres – projektet er sendt i udbud

juli 3, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Illustration: Struer Kommune

Struer Kommune har sendt ’Stævnen’ i udbud. Over de kommende år vil man udvikle de tidligere industriområder på Struer Havn til en attraktiv ny bydel med både boliger, kulturliv og nye byrum.

 

Af redaktionen

En ny promenade langs vandet, et nyt offentligt byrum og 30-40 nye boliger på den første del af Struers tidligere industrihavn.

Det er de idéer, der ligger i det udbudsmateriale, som Struer Kommune sendte i udbud d. 28. juni 2024.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra kommunen.

 

Stort areal i spil

Det drejer sig om et areal på cirka 10.000 m² på Gl. Havn – den del af industrihavnen der ligger nærmest brobuerne, som forbinder Struers bymidte med havneområdet. Tanken er, at området skal udvikles på en måde, så byen, havnen og fjorden bliver endnu tættere forbundet. Som en del af udbuddet er der også mulighed for at byde på en køberet på Nordhavnen, som er den del af industrihavnen, hvor DLG’s lagerbygninger ligger i dag.

”Vi har nået den første, store milepæl for Struers kommende bydel, Stævnen, og glæder os over, at de første byggefelter nu er i udbud. Vi ser frem til spændende bud på, hvordan de tanker og ideer, vi har arbejdet med over flere år, kan realiseres,” siger borgmester Marianne Bredal.

 

Positiv interesse for Stævnen

Mange års arbejde og forberedelse er gået forud for det udbud, der nu er sat i gang. Bag visionerne for den nye bydel, Stævnen, ligger udviklingsplanen ”Byen til Fjorden”, som blev vedtaget i 2020 efter en bred involvering af borgere, interessenter og aktører på havnen.

Som en del af arbejdet med udvikling af erhvervshavneområdet har man også vurderet på det fremtidige boligbehov i Struer. Over en længere periode har der været en fortløbende markedsdialog for at undersøge interesse og potentialet for boliger på havnen.

”Vi oplever positiv interesse for boligbyggeri på havnen fra flere investorer. Tæt, lavt boligbyggeri er en boligtype, som mange gerne vil bo i. En ny bydel med den attraktive beliggenhed lige ud til fjorden og samtidig tæt på byen vil være et stort aktiv for vores område. Når børnene er fløjet fra reden og villaen blevet for stor, vil Stævnen være et oplagt valg for mange. Det frigiver gode villaer til nye børnefamilier, og det understøtter flyttekæderne i kommunen, forklarer borgmesteren og slår fast, at netop det at have interesse fra investorer på boligdelen er en nødvendig nøgle til at kunne starte udviklingen af bydelen,” siger borgmesteren.

 

Flere områder med hvert sit præg

Udviklingen af Stævnen kommer til at strække sig over en årrække, og der er fokus på at balancere nye boligområder med offentlige arealer. Der skal være god adgang til vandet for alle, og der skal udvikles spændende, nye byrum, og samtidig skal bydelen holde fast i og videreudvikle på den maritime kulturarv, som kendetegner området.

”Vi glæder os til at komme i gang, og vi ser frem til at Stævnen i de kommende år både rummer alment boligbyggeri, ejerboliger, grønne arealer og åbne kulturelle miljøer,” siger borgmester Marianne Bredal.

 

Kilde: Struer Kommune

Related Articles

Staten tildeler yderligere 30 mio. kr. til udvidelse af Søby Havn

Staten tildeler yderligere 30 mio. kr. til udvidelse af Søby Havn

Partierne bag Infrastrukturplan 2035 har sikret opbakning til sidste etape af havneudvidelse på Ærø.   Af redaktionen Der er smidt mange milliarder kr. efter havneudvidelser de senere år i Danmark. Selv mindre øer er omfattet. Staten bevilgede således 75 mio. kr....

Bredt flertal allokerer 334 mio kr. til nye cykelstier

Bredt flertal allokerer 334 mio kr. til nye cykelstier

Nu skal der bygges en lang række cykelstier for midler fra cykelpuljen under Infrastrukturplan 2035. Pengene går til cykelstiprojekter over det meste af landet, melder Transportministeriet. Af redaktionen Forligskredsen bag aftalen om Infrastrukturplan 2035 har...

Den tredje Limfjordsforbindelse til 8,9 mia. kr. er vedtaget

Den tredje Limfjordsforbindelse til 8,9 mia. kr. er vedtaget

Et bredt flertal i Folketinget har d. 14. maj 2024 vedtaget anlægsloven for Limfjordsforbindelsen, som har været debatteret siden 1960’erne   Af redaktionen Anlægsloven for den tredje Limfjordsforbindelse - over Egholm - er vedtaget af et bredt flertal i...