Dansk Industri: Overraskende stigning i byggebeskæftigelsen

januar 22, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

”Det er en mindre stigning men til et rekordhøjt niveau. Stigningen er overraskende set i lyset af den lavere byggeaktivitet som følge af bl.a. højere renter og byggeomkostninger,” siger Louis Konstantyner, chefkonsulent i DI Byggeri.

 

Af redaktionen

Det er nye tal fra Danmarks Statistik, der viser, at antallet af beskæftigede inden for bygge og anlæg steg i fjerde kvartal 2023 til rekordhøjde trods fortsat lav byggeaktivitet. Antallet af beskæftigede steg i fjerde kvartal 2023 totalt til 195.900 personer.

DI Byggeri forventer i sin seneste prognose, imidlertid, at beskæftigelsen vil falde med ca. 6.000 personer i 2024 oven på lavere byggeaktivitet i 2023.

 

Tal trodser prognose

Men beskæftigelsen trodser indtil videre den prognose, hvilket DI Byggeri har en forklaring på:

”Stigningen skal ses i sammenhæng med, at omkring hver fjerde bygge- og anlægsvirksomhed stadig melder om produktionsbegrænsninger som følge af mangel på arbejdskraft,” siger Louis Konstantyner.

Han tilføjer:

”Dermed er arbejdsmarkedet langt fra gået i stå. Vores tal viser også, at bygge- og anlægsvirksomhederne generelt vurderer deres vækstudsigter positivt i det kommende år.”

 

Kilde: DI Byggeri

Related Articles

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.