By & Havn sender megaopgave til Rasmus Friis på baggrund af ESG-certificering

juni 6, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Her skal 'domicil Havnehuset' placeres i Københavns Nordhavn. Illustration: By & Havn

Efter en udbudsrunde med stor fokus på ESG er valget som totalentreprenør på By & Havns nye domicil i Københavns Nordhavn faldet på Rasmus Friis A/S.

 

Af redaktionen

‘Havnehuset’ er navnet på det nye domicil, og det etableres ved den nye containerterminal på Ydre Nordhavn og skal rumme Copenhagen Malmö Port (CMP) samt være arbejdsplads for relevante myndigheder i forbindelse med containerterminalen – herunder politi, veterinære- og toldmyndigheder m.fl.

Rasmus Friis A/S har sammen med PLH arkitekter og ABC Rådgivende Ingeniører vundet udbuddet.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra By & Havn.

 

Domicilbyggeri med ESG-fokus

Søren Laubjerg Daugaard, CEO i Rasmus Friis, udtaler: 

“At skulle udføre et domicilbyggeri for By & Havn i en størrelse som Havnehuset er vi meget stolte af. Med Havnehuset har vi skabt et projekt med fokus på trivsel, natur og smuk arkitektur til gavn og glæde for både omgivelserne og husets brugere. Med den helt unikke beliggenhed yderst i havnen bliver det en ejendom med stor eksponering og betydning for havnens udtryk, hvilket vi har stor respekt for. Vi glæder os til at se husene skyde op af jorden,” siger han.

Adm. direktør i By & Havn, Anne Skovbro, udtaler, at ESG har været et vigtigt parameter i udvælgelsen:

“Vi har, sammen med CMP, stillet store krav til bæredygtighed i udbuddet, herunder et minimumskrav for, at bygningen opnår DGNB Guld certificering. Vi har fuldt fokus på, at vores entreprenør under hele byggeprocessen tager hensyn til en række ESG-krav, bl.a. i form af genanvendelige byggematerialer, energieffektive løsninger samt et godt indeklima,” siger hun.

 

Terminal skal stå klar i 2025

By & Havn er også bygherre på den nye containerterminal, som skal stå klar næste år, mens Copenhagen Malmö Port (CMP) står for udstyret og driften af terminalen.

Havnehuset skal stå klar i 2026.

Kilde: By & Havn

 

Related Articles

AI-INDSIGT: Kan byggeriet igen være først med ny teknologi?

AI-INDSIGT: Kan byggeriet igen være først med ny teknologi?

Magnus Therkildsen er softwareingeniør, AI-specialist og Senior Manager i EG Construction - en underafdeling af hastigt ekspanderende EG. Fremover vil han skrive til Building News med fokus på, hvordan AI kan skabe værdi i byggeriet.   Af Magnus Therkildsen...

Tommy Ahlers afløser Connie Hedegaard som formand for CONCITO

Tommy Ahlers afløser Connie Hedegaard som formand for CONCITO

Magtskifte i toppen af indflydelsesrig grøn tænketank med særligt fokus på byggeri.   Af redaktionen Grøn investor og iværksætter Tommy Ahlers overtager formandsposten efter tidligere EU-klimakommissær og klimaminister Connie Hedegaard, der som følge af CONCITOs...