Sponseret: Saxo Solution naturskifer

januar 26, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

billeder fra Saxo solution

Hages Badehotel, naturens farvekombination med skifer og græs.

På Hages Badehotel, bliver gæsterne inviteret helt tæt på naturen. Med en mangefarvet ægte naturskifer fra Saxo på facaden og grønt græs på taget, har Miami Ark nemlig skabt et sted, der falder i ét med omgivelserne 

I et fredet naturområde ud mod kysten ved Rødbyhavn ligger en klynge små, nye huse, der snart indvies som Hages Badehotel. Bygningerne er tegnet af Miami Ark, der har lagt stor vægt på at bevare den omkringliggende natur – Hages Badehotel er bygget inde bag et dige, som blev anlagt for 120 år siden efter en stor oversvømmelse. Derfor står alle huse på pæle, hævet over terrænet. Husene er forbundet med gangbroer, som offentligheden også kan benytte for at komme ned til stranden.

Som Klaus Lange fra Miami Ark. forklarer, skal bygningerne være mindst muligt indgribende i den omkringliggende natur, hvilket f.eks. kommer til udtryk i brugen af skruefundamentet. 

Billede af Saxo Solution

I ét med naturen

Et af de mest iøjnefaldende æstetiske greb på Hages Badehotel er udarbejdet sammen med skiferleverandøren Saxo Solution. På facaderne er der nemlig brugt en sydamerikansk skifer med forskellige farver, som spiller særligt godt sammen med kystlandskabet ved Rødbyhavn.

Naturskifer kan indgå i en LCA analyse som et af de mest bæredygtige byggematerialer der findes og med en holdbarhed på op mod 80 år, kan skiferen indgå som cirkulært byggeri og nemt genanvendes i sin oprindelige egenskab.

Erik Johansen, der er indehaver af Saxo Solution, har arbejdet med skifer i omkring 30 år, og har derfor opbygget en stor ekspertise om materialet og dets mange egenskaber.

– Fordelen ved at bruge skifer på facaden er, at det ikke kræver nogen vedligeholdelse. Det skal aldrig males eller behandles, og det kan renses med varmt vand. Skiferen ændrer heller ikke farve, så man kan løbende reparere facaden, uden at der opstår farvevariationer, og efter mange år kan man stadig afmontere det og genbruge det et andet sted.


– I Saxo Solution har vi udviklet en løsning, hvor skiferen sættes op på facaden som skærmtegl med et ventileret hulrum. Det er både mere bæredygtigt og billigt, end når det sættes op som tagskifer med – og så er det fantastisk smukt.

Billede af Saxo Solution

Klimavenlige løsninger

Et andet sted på bygningerne, hvor det naturlige udtryk træder frem, er i brugen af grønne tage. Tagene holder på en væsentlig portion af regnvandet, og i et lavbundsområde som dette, skal regnvandshåndtering tænkes ind alle steder, hvor det kan lade sig gøre.

I første omgang skal ca. 60% af værelserne bebos af ingeniører og entreprenører, som arbejder på Femern Bælt-forbindelse., men det kommer tilsyneladende ikke til at blive en udfordring at fylde resten af hotellet op. Efterspørgslen tyder på, at der er stor interesse for at holde ferie på danske hoteller, hvor naturen får lov til at være en af hovedattraktionerne.

Saxo Solution

Telefon: +45 53 50 08 40
E-mail: info@saxo.as