Sponseret: Spar penge og skån miljøet med effektiv værktøjsstyring

februar 9, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

billeder Andersen & Heegaard

Din virksomhed kan opnå økonomiske og miljømæssige besparelser ved blot at implementere en effektiv værktøjsstyring

Det er budskabet fra Mads Bengtsson, administrerende direktør hos Andersen & Heegaard, et tværfagligt teknikhus med 200 års erfaring.

Efter en strategisk omstilling, har Andersen & Heegaard indgået et samarbejde, der har givet en økonomisk besparelse i millionklassen.

Andersen & Heegaards evne til at navigere i skiftende markedsforhold – fra jernstøberi og VVS til service og drift af tekniske installationer – har cementeret deres status som en innovativ og fleksibel aktør i branchen. Anerkendelsen som gazellevirksomhed i 2023 understreger virksomhedens evne til tilpasning og vækst i markedet.

Udviklingen har medført behovet for en revideret tilgang til værktøjsstyring. Virksomheden udvidede geografisk og øgede antallet af ansatte fra 100 til 370, hvilket krævede en effektiviseret styring af værktøj.

Billede af Andersen & Heegaard

Tidligere blev værktøjet centraliseret og udstedt fra hovedkontoret i Brøndby, men det medførte blandt andet problemer med lokalisering og styring af værktøjet: ”Det rette værktøj er det halve arbejde. Og det var tydeligt at vi havde behov for en mere styret og kvalitetsfyldt proces, for at sikre vores medarbejdere det rette værktøj og vores kunder den optimale service”, fortæller Mads Bengtsson.

Derfor indgik Andersen & Heegaard et samarbejde med Nethire. Nethire fungerer som et værktøjshotel og står for service og udstedelse af værktøj fra lagerrum over hele landet. Det sikrer, at værktøjerne altid er i top stand og samtidig reducerer det miljøbelastningen.

Denne tilgang har vist sig at være yderst omkostningseffektiv og har resulteret i, at antallet af enheder er faldet fra 15.000 til 10.000 samt en betydelig reduktion af tabt værktøj. Derudover kan Nethire udleje specialværktøj med lav udnyttelse til andre virksomheder, hvilket har en positiv miljømæssig påvirkning og skaber en deleøkonomi.

Mads Bengtsson påpeger, at samarbejdet med Nethire har været så gnidningsløst, at det nærmest er en naturlig del af Andersen & Heegaards drift.