Nyt erhvervsområde på vej ved siden af Roskilde Universitet

februar 12, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Byrådet i Roskilde har vedtaget lokalplanen for et helt nyt erhvervsområde – og melder om stor efterspørgsel.

 

Af redaktionen

I sommeren 2023 besluttede politikerne i Roskilde byråd, at man ville ændre lokalplanen for at give plads til et nyt erhvervsområde ved siden af Roskilde Univesitet.

Og den nye plan blev endeligt vedtaget på et byrådsmøde d. 31. januar 2024, skriver Dansk Byudvikling.

Roskilde Kommune har i mange år haft planer om, at grunden skal udvikles med erhvervsbyggeri, men man har haft lidt problemer med efterspørgslen.

Nu oplever kommunen imidlertid efterspørgsel fra små og mellemstore virksomheder, som ønsker at opføre egne kontorfaciliteter. Den efterspørgsel skal den nye lokalplan imødekomme.

Tanken er, at området skal udvikles til en erhvervspark til små og mellemstore kontorvirksomheder, og derfor giver lokalplanen mulighed for en fleksibel fastsættelse af grundstørrelser, ifølge Dansk Byudvikling.

Byggemodningen forventes igangsat i andet kvartal 2024, mens kommunen går i gang med at sælge byggegrundene i fjerde kvartal 2024.

 

Related Articles

Ny alliance vil bygge attraktive rækkehuse på Sjælland

Ny alliance vil bygge attraktive rækkehuse på Sjælland

Velkomn og Matter Real Estate har indgået et samarbejde med HusCompagniet om at opføre 153 rækkehuse under projektet ’Lysholm Have’ i Haslev på Sydsjælland. Flere projekter på vej.   Af redaktionen Velkomn er et dansk ejendomsselskab ejet af direktør Peter Uldall...

Roskilde Kommune: Sådan skabte vi byens nye kreative bydel

Roskilde Kommune: Sådan skabte vi byens nye kreative bydel

En helt ny bydel - Musicon - er vokset frem på ryggen af festivalen. Chefen for byudvikling og grøn omstilling i Roskilde Kommune fortæller her om projektet, mens Roskilde Festival udskriver arkitektkonkurrence til et endnu større hovedkvarter i bydelen. Af Ebbe...