Nyt erhvervsområde på vej ved siden af Roskilde Universitet

februar 12, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Roskilde Universitet. Foto: Wikimedia

Byrådet i Roskilde har vedtaget lokalplanen for et helt nyt erhvervsområde – og melder om stor efterspørgsel.

 

Af redaktionen

I sommeren 2023 besluttede politikerne i Roskilde byråd, at man ville ændre lokalplanen for at give plads til et nyt erhvervsområde ved siden af Roskilde Univesitet.

Og den nye plan blev endeligt vedtaget på et byrådsmøde d. 31. januar 2024, skriver Dansk Byudvikling.

Roskilde Kommune har i mange år haft planer om, at grunden skal udvikles med erhvervsbyggeri, men man har haft lidt problemer med efterspørgslen.

Nu oplever kommunen imidlertid efterspørgsel fra små og mellemstore virksomheder, som ønsker at opføre egne kontorfaciliteter. Den efterspørgsel skal den nye lokalplan imødekomme.

Tanken er, at området skal udvikles til en erhvervspark til små og mellemstore kontorvirksomheder, og derfor giver lokalplanen mulighed for en fleksibel fastsættelse af grundstørrelser, ifølge Dansk Byudvikling.

Byggemodningen forventes igangsat i andet kvartal 2024, mens kommunen går i gang med at sælge byggegrundene i fjerde kvartal 2024.

 

Related Articles

”Produktionsarealet vil krympe, og det har store konsekvenser”

”Produktionsarealet vil krympe, og det har store konsekvenser”

AREALANVENDELSE: I et debatindlæg peger en specialist på, at der ligger markante konsekvenser for danskernes levevis og byggebranchen i det faktum, at store områder til produktion vil blive reduceret markant.   Af redaktionen ”Alle har lyst til et parcelhus, og...

Nørresundby vokser – byudviklingsprojekt i støbeskeen

Nørresundby vokser – byudviklingsprojekt i støbeskeen

Et område omkring Loftbrovej ved Bouet i Nørre Uttrup, Nørresundby, er på vej til at blive bebygget. D. 11. marts besluttede politikerne i byrådet at sende en lokalplan for en del af arealet i offentlig høring.   Af redaktionen Den 4. april 2024 skal politikerne...

For dyrt at renovere nedstyrtningstruede højhuse på Bellahøj

For dyrt at renovere nedstyrtningstruede højhuse på Bellahøj

Renoveringen af 10 ikoniske højhuse på Bellahøj skulle have været sendt i udbud i marts måned. Men det er aflyst, da projekteringen har vist, at renoveringen bliver for dyr i forhold til rammerne for finansiering af almene boliger. Det skriver KAB.   Af...