Udvikler vil have ny lokalplan til ambitiøst projekt i Vejle

marts 11, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Arkivfoto

En privat udvikler har anmodet om en ny lokalplan for et 18.000 kvadratmeter stort areal på Diget og Boulevarden midt i byen. Den er nu på vej.

Af redaktionen

Der er – hvis alt går vel – tale om mondænt nybyggeri af etageboliger i en bygning i fire etager samt fire punkthuse i fire etager. Det skriver Dansk Byudvikling.

 

Også plads til mere erhverv

Området huser allerede kontor- og undervisningsejendomme, og med en ny lokalplan bliver der plads til yderligere 4.900 kvadratmeter erhverv samt i alt 130 boliger.

Heraf bliver 75 boliger relativt små lejligheder på under 50 kvadratmeter.

 

Vil skabe særlig arkitektur

Følgende  fremgår af referatet fra det seneste møde i Teknisk Udvalg, hvor kommunens politikere anbefalede at sætte gang i lokalplanarbejdet.

“Det er bygherres vision at skabe et projekt af høj arkitektonisk kvalitet, som forbedrer det eksisterende bymiljø, tilbyder attraktive boliger og giver mulighed for socialt samvær og udendørs aktiviteter,” lyder det således i referatet, ifølge Dansk Byudvikling.

 

 

Related Articles

”Produktionsarealet vil krympe, og det har store konsekvenser”

”Produktionsarealet vil krympe, og det har store konsekvenser”

AREALANVENDELSE: I et debatindlæg peger en specialist på, at der ligger markante konsekvenser for danskernes levevis og byggebranchen i det faktum, at store områder til produktion vil blive reduceret markant.   Af redaktionen ”Alle har lyst til et parcelhus, og...

Nørresundby vokser – byudviklingsprojekt i støbeskeen

Nørresundby vokser – byudviklingsprojekt i støbeskeen

Et område omkring Loftbrovej ved Bouet i Nørre Uttrup, Nørresundby, er på vej til at blive bebygget. D. 11. marts besluttede politikerne i byrådet at sende en lokalplan for en del af arealet i offentlig høring.   Af redaktionen Den 4. april 2024 skal politikerne...

For dyrt at renovere nedstyrtningstruede højhuse på Bellahøj

For dyrt at renovere nedstyrtningstruede højhuse på Bellahøj

Renoveringen af 10 ikoniske højhuse på Bellahøj skulle have været sendt i udbud i marts måned. Men det er aflyst, da projekteringen har vist, at renoveringen bliver for dyr i forhold til rammerne for finansiering af almene boliger. Det skriver KAB.   Af...