Udvikler vil have ny lokalplan til ambitiøst projekt i Vejle

marts 11, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Arkivfoto

En privat udvikler har anmodet om en ny lokalplan for et 18.000 kvadratmeter stort areal på Diget og Boulevarden midt i byen. Den er nu på vej.

Af redaktionen

Der er – hvis alt går vel – tale om mondænt nybyggeri af etageboliger i en bygning i fire etager samt fire punkthuse i fire etager. Det skriver Dansk Byudvikling.

 

Også plads til mere erhverv

Området huser allerede kontor- og undervisningsejendomme, og med en ny lokalplan bliver der plads til yderligere 4.900 kvadratmeter erhverv samt i alt 130 boliger.

Heraf bliver 75 boliger relativt små lejligheder på under 50 kvadratmeter.

 

Vil skabe særlig arkitektur

Følgende  fremgår af referatet fra det seneste møde i Teknisk Udvalg, hvor kommunens politikere anbefalede at sætte gang i lokalplanarbejdet.

“Det er bygherres vision at skabe et projekt af høj arkitektonisk kvalitet, som forbedrer det eksisterende bymiljø, tilbyder attraktive boliger og giver mulighed for socialt samvær og udendørs aktiviteter,” lyder det således i referatet, ifølge Dansk Byudvikling.

 

 

Related Articles

Ny alliance vil bygge attraktive rækkehuse på Sjælland

Ny alliance vil bygge attraktive rækkehuse på Sjælland

Velkomn og Matter Real Estate har indgået et samarbejde med HusCompagniet om at opføre 153 rækkehuse under projektet ’Lysholm Have’ i Haslev på Sydsjælland. Flere projekter på vej.   Af redaktionen Velkomn er et dansk ejendomsselskab ejet af direktør Peter Uldall...

Roskilde Kommune: Sådan skabte vi byens nye kreative bydel

Roskilde Kommune: Sådan skabte vi byens nye kreative bydel

En helt ny bydel - Musicon - er vokset frem på ryggen af festivalen. Chefen for byudvikling og grøn omstilling i Roskilde Kommune fortæller her om projektet, mens Roskilde Festival udskriver arkitektkonkurrence til et endnu større hovedkvarter i bydelen. Af Ebbe...