Nyt stort byområde ved Glostrup – 380 etageboliger og et supermarked projekteres

marts 22, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Arkivfoto

Ifølge planerne bliver Hersted Industripark en ny innovativ og grøn bydel. Den skal udvikles over de næste godt 20 år.

Af redaktionen

Jensen & Nielsen Gruppen har købt ejendommen Smedeland 28 – en del af Hersted Industripark i Glostrup – med henblik på at nedrive eksisterende bebyggelse og opføre godt 30.000 m2 blandet bolig og erhverv, herunder 380 etageboliger og et supermarked.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Colliers, der på vegne af K/S Property Partners har formidlet salget.

 

Hersted Industripark

Udviklingen af ejendommen sker ifølge en lokalplan udarbejdet af sælger som led i en større helhedsplan for Hersted Industripark, der strækker sig tværs over kommunegrænsen mellem Glostrup og Albertslund.

Med købet af Smedeland 28 ekspanderer Jensen & Nielsen Gruppen sine aktiviteter i lokalområdet, hvor de allerede står for at skulle opføre ca. 22.000 m2 på naboejendommen, Smedeland 24.

 

Ny stor grøn bydel

Ifølge planerne bliver Hersted Industripark en ny innovativ og grøn bydel, som skal udvikles over de næste godt 20 år med 11 nye kvarterer.

Med tiden forventes at kunne bo godt 24.000 indbyggere i området og læg dertil tusinder af arbejdspladser.

Ejendommen, som Jensen & Nielsen Gruppen har købt, ligger godt i området, direkte ved den kommende letbanestation Glostrup Nord (2025).

Ifølge pressemeddelelsen forventer Jensen & Nielsen Gruppen at igangsætte byggeriet i 2. halvår 2024.

 

Kilde: Colliers

 

Related Articles

Roskilde Kommune: Sådan skabte vi byens nye kreative bydel

Roskilde Kommune: Sådan skabte vi byens nye kreative bydel

En helt ny bydel - Musicon - er vokset frem på ryggen af festivalen. Chefen for byudvikling og grøn omstilling i Roskilde Kommune fortæller her om projektet, mens Roskilde Festival udskriver arkitektkonkurrence til et endnu større hovedkvarter i bydelen. Af Ebbe...

Sådan ser MAN Energy Solutions nye hovedkvarter ud ved Trekroner

Sådan ser MAN Energy Solutions nye hovedkvarter ud ved Trekroner

MAN Energy Solutions - en af verdens førende virksomheder inden for teknologi til den maritime industri - får nyt hovedsæde på hele 56.000 kvadratmeter ved Trekroner i Roskilde. Kommunen glæder sig til udflytningen, der skaber næsten 2.000 arbejdspladser.   Af...

Sådan byudvikler de i Roskilde

Sådan byudvikler de i Roskilde

Building News har talt med chefen for byudvikling og grøn omstilling i Roskilde Kommune om visioner og projekter. Det er en kommune, hvor ’festivalen’ fylder en del - og har inspireret en helt ny bydel, mens et andet projekt er dyre boliger ved siden af et berømt...