Små enheder af socialt boligbyggeri kan være på vej på landet

april 12, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Foto: James Frid

Når ældre mennesker ikke længere kan bo i deres hus på landet, mangler der tilbud i landsbyen. Det kan man gøre noget ved, lyder et argument. Udviklere ser på området.

 

Af Ebbe Fischer

Hvis man som udvikler skal arbejde med et projekt på 3-4 huse i en landsby, er det måske ikke så spændende.

Men hvad nu hvis et boligselskab samler 30 landsbyer, så projektet pludselig tæller over 100 boliger?

 

Boligstøtte giver muligheder

Trine Lybech Madsen er Arkitekt MAA og en del af Akademisk Arkitektforening Østjylland. Og så er hun en af initiativtagerne bag kampagnen og konkurrencen ’Det er dejligt på landet’.

Hun peger på muligheden for at samle større projekter.

Skal man have mere socialt boligbyggeri på landet?

”Ja, måske. Nogle udviklere siger, at fordi mange ældre får en stor boligstøtte, kan de komme op og have rækkehuse, der koster 11-12.000 om måneden, og så kan der være en businesscase i at bygge de her lidt mindre enheder – måske 3-4-5 huse,” siger Trine Lybech Madsen.

 

Ældre bekymrer sig over værdier

Et problem for mange ældre på landet er, at investering og afkast ikke hænger ret godt sammen.

”Mange ældre mennesker bor jo på landet, og det kan være svært for dem at se, hvad de skal gøre for den næste ejer. Altså hvad de skal gøre ved deres ejendom for, at den stiger i værdi,” siger Trine Lybech Madsen.

Hun uddyber:

”De bekymrer sig om deres egen situation i boligen, og de ønsker ikke at se, at den forgår. Her kan man gå ind og se på, hvordan man kan transformere boligerne – og gerne sørge for, at de ældre kan flytte et andet sted hen i landsbyen. Men det er der altså ikke rigtig forhold til i dag.”

 

 

Related Articles

Den tredje Limfjordsforbindelse til 8,9 mia. kr. er vedtaget

Den tredje Limfjordsforbindelse til 8,9 mia. kr. er vedtaget

Et bredt flertal i Folketinget har d. 14. maj 2024 vedtaget anlægsloven for Limfjordsforbindelsen, som har været debatteret siden 1960’erne   Af redaktionen Anlægsloven for den tredje Limfjordsforbindelse - over Egholm - er vedtaget af et bredt flertal i...

Nordstern hyret til nyt hotelbyggeri ved ToRVEhallerne i Vejle

Nordstern hyret til nyt hotelbyggeri ved ToRVEhallerne i Vejle

En aftale er indgået imellem Ejendomsselskabet Select Development og Nordstern angående en omfattende udvidelse af hotelkapaciteten i forlystelsesetablissementet.   Af redaktionen ToRVEhallerne rummer i dag 74 dobbeltværelser og får med udvidelsen tilføjet...

Sådan bliver du leverandør til nyt megaområde i Storkøbenhavn

Sådan bliver du leverandør til nyt megaområde i Storkøbenhavn

Jensen & Nielsen Gruppen har store investeringer i Hersted Industripark i Glostrup, hvor de skal nedrive eksisterende bebyggelser og opføre nye. Her fortæller udviklingschefen, hvad de kræver af deres leverandører.   Af Ebbe Fischer   Hele 30.000 m2...