april 12, 2024
Når ældre mennesker ikke længere kan bo i deres hus på landet, mangler der tilbud i landsbyen. Det kan man gøre noget ved, lyder et argument. Udviklere ser på området.
Af Ebbe Fischer
Hvis man som udvikler skal arbejde med et projekt på 3-4 huse i en landsby, er det måske ikke så spændende.
Men hvad nu hvis et boligselskab samler 30 landsbyer, så projektet pludselig tæller over 100 boliger?
Boligstøtte giver muligheder
Trine Lybech Madsen er Arkitekt MAA og en del af Akademisk Arkitektforening Østjylland. Og så er hun en af initiativtagerne bag kampagnen og konkurrencen ’Det er dejligt på landet’.
Hun peger på muligheden for at samle større projekter.
Skal man have mere socialt boligbyggeri på landet?
”Ja, måske. Nogle udviklere siger, at fordi mange ældre får en stor boligstøtte, kan de komme op og have rækkehuse, der koster 11-12.000 om måneden, og så kan der være en businesscase i at bygge de her lidt mindre enheder – måske 3-4-5 huse,” siger Trine Lybech Madsen.
Ældre bekymrer sig over værdier
Et problem for mange ældre på landet er, at investering og afkast ikke hænger ret godt sammen.
”Mange ældre mennesker bor jo på landet, og det kan være svært for dem at se, hvad de skal gøre for den næste ejer. Altså hvad de skal gøre ved deres ejendom for, at den stiger i værdi,” siger Trine Lybech Madsen.
Hun uddyber:
”De bekymrer sig om deres egen situation i boligen, og de ønsker ikke at se, at den forgår. Her kan man gå ind og se på, hvordan man kan transformere boligerne – og gerne sørge for, at de ældre kan flytte et andet sted hen i landsbyen. Men det er der altså ikke rigtig forhold til i dag.”
Related Articles
Aarhus er truet af oversvømmelser: Her er planen, der skal gøre byen mere robust
Teknik og Miljø i Aarhus er klar med en klimatilpasningsplan, der skal begrænse risikoen for oversvømmelser, som Kystdirektoratet netop har vurderet, at der er stor risiko for i Jyllands hovedstad. Planen lægger op til en fælles indsats med aarhusianerne for at gøre...
Rapport peger på påtrængende klimabyggerier i Storkøbenhavn – dyre diger på vej
Sund & Bælt har udgivet en rapport, der peger på, at porte ved Kalveboderne og højere diger på Avedøre Holme er en mulig løsning som værn mod fremtidige oversvømmelser. Nu skal der laves flere analyser og findes en model for finansiering. Af redaktionen...
Campusområde på vej i Ørestaden – By & Havn har taget første skridt til lokalplan
TEC - Technical Education Copenhagen - afsøger muligheden for at flytte fra skolens adresse på Frederiksberg til et nyt campusområde i Ørestaden. By & Havn bakker op. Af redaktionen ”Jeg ser et kæmpe potentiale i at gøre TEC til en del af et større...