Ny bymidte skal forandre nordsjællandsk by

maj 22, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Illustration: Raundahl & Moes

BYUDVIKLING: Core Property Management og totalentreprenør Raundahl & Moesby skal byudvikle det nye Nivå Bymidte – herunder sørge for bedre sikkerhed.

 

Af redaktionen

Nivå Bymidte og stationsområde står overfor en radikal transformation. Det kendte område i Fredensborg Kommune skal opgraderes. Raundahl & Moesby arbejder pt. på færdigprojektering af byggeriet og frem mod byggestart i sensommeren 2024 forestår de praktiske forberedelser til en byggeplads. Det fremgår af en pressemeddelelse.

 

Skal stå klar i 2027

Projektet kom skævt fra start og er derfor blevet forsinket, men nu er det kommet på skinner. Det fortæller COO Morten Munkager Knudsen fra Core Property Management.

”Som bygherre er vi fra Core Propertys side meget tilfredse med, at vi er kommet videre med det projektet, som vi også ved har stor lokal bevågenhed. Vi kender Raundahl & Moesby fra flere lignende projekter og er derfor sikre på, at vi har en totalentreprenør, der kan løfte opgaven,” siger han i pressemeddelelsen.

Projektet opføres i tre etaper, hvor første etape forventes afsluttet medio 2026.

Mens det samlede projekt forventes endeligt opført i tredje kvartal 2027, foræller direktør for Raundahl & Moesby Øst, Morten Jensen. Han glæder sig over projektet.

”Der er fra arkitektfirmaet Kjær & Richter tænkt interessante tanker, som er med til at skabe de yderst fornuftige løsninger, der kendetegner ejendommene,” siger han.

 

Vil være et trygt område

Området, der før har haft lidt problemer med utilpassede unge, skal gøres til et ’attraktivt, inviterende og trygt byområde, som kan understøtte et lokalt forankret by- og handelsliv’ – lyder det.

Bygherre Core Property Management og totalentreprenør Raundahl & Moesby styrer de tre første byggefelter.

Raundahl & Moesby skal opføre 12.745 m2 bolig- og erhvervsbyggeri bestående af tre fritliggende bygninger med varierende etageantal. Der er tale om i alt syv erhvervslokaler, herunder to dagligvarebutikker samt 113 lejligheder, som fordeles fortrinsvis på 3-værelses lejligheder og enkelte 2- og 4-værelses lejligheder, ifølge pressemeddelelsen.

Omkring ejendommen opføres der udvendige opholdsområder, både i terræn og på enkelte bygningers tage.

 

Kilde: Raundahl & Moesby

 

Related Articles

Roskilde Kommune: Sådan skabte vi byens nye kreative bydel

Roskilde Kommune: Sådan skabte vi byens nye kreative bydel

En helt ny bydel - Musicon - er vokset frem på ryggen af festivalen. Chefen for byudvikling og grøn omstilling i Roskilde Kommune fortæller her om projektet, mens Roskilde Festival udskriver arkitektkonkurrence til et endnu større hovedkvarter i bydelen. Af Ebbe...

Sådan ser MAN Energy Solutions nye hovedkvarter ud ved Trekroner

Sådan ser MAN Energy Solutions nye hovedkvarter ud ved Trekroner

MAN Energy Solutions - en af verdens førende virksomheder inden for teknologi til den maritime industri - får nyt hovedsæde på hele 56.000 kvadratmeter ved Trekroner i Roskilde. Kommunen glæder sig til udflytningen, der skaber næsten 2.000 arbejdspladser.   Af...

Sådan byudvikler de i Roskilde

Sådan byudvikler de i Roskilde

Building News har talt med chefen for byudvikling og grøn omstilling i Roskilde Kommune om visioner og projekter. Det er en kommune, hvor ’festivalen’ fylder en del - og har inspireret en helt ny bydel, mens et andet projekt er dyre boliger ved siden af et berømt...