NCC opruster på energifronten

januar 31, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Kenneth Jørgensen er ny områdedirektør i NCC. Foto: NCC

Af redaktionen

NCC Danmark satser på biogas, PtX, CO2-fangstanlæg og forskellige former for vedvarende energi, og derfor opruster man på medarbejderfronten.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

 

Ny områdedirektør for energi

Som et led i den satsning har NCC således rekrutteret en ny områdedirektør for energi – Kenneth Jørgensen, der kommer fra en rolle som projektchef i DINForsyning Varme A/S i Esbjerg. Kenneth bliver en del af NCC’s organisation i Vest, hvor han skal referere til Lars Ørvad Nielsen, direktør i NCC Byggeri Vest.

”I NCC følger vi naturligvis løbende udviklingen i samfundet og den måde, det påvirker vores branche og vores forretning på, så vi kan tilpasse os og gribe de muligheder, der opstår,” siger Lars Ørvad Nielsen ifølge pressemeddelelsen.

”I NCC ser vi energisegmentet som et område, der kommer til at fylde meget i vores fremtidige ordrebøger, og vi er glade for, at det er lykkedes os at få Kenneth om bord til opgaven,” tilføjer han .

NCC henter Kenneth Jørgensen fra energibranchen for netop at udvikle en solid organisation med viden og erfaring fra branchen og for at stå stærkt i konkurrencen om de byggeopgaver, der følger med transformationen af den danske energiforsyning.

”Jeg synes, det er rigtig spændende, at NCC har en stærk ambition om at blive en aktiv leverandør til transformationen af den danske energiproduktion med sol, vind, el og PtX,” siger Kenneth Jørgensen.

”Jeg ser meget frem til opgaven med at styrke den del af organisationen, der skaber og leverer på den pipeline af projekter, der ligger i det segment,” tilføjer han.

 

Nyt forretningsområde

På koncernniveau har NCC skabt et nyt forretningsområde, GIT (Green Industry Transformation), til at arbejde med de store industrielle anlæg. I Danmark fører den grønne omstilling nogle lidt andre typer projekter med sig, og derfor ruster NCC sig til omstillingen af energiforsyningen.

”I Danmark har vi fokus på de energiprojekter, der er på vej, og vi lægger kræfterne sammen på tværs af de eksisterende forretningsområder, fordi vi sammen har størrelsen og kompetencerne til at håndtere de bygge- og anlægsprojekter, der kommer med transformationen af landets energiforsyning,” siger Palle Bjerre Rasmussen, landechef for NCC i Danmark.

 

Kilde: NCC

Related Articles

Hub Hillerød vokser – entreprenør scorer ny stor pharmaordre

Hub Hillerød vokser – entreprenør scorer ny stor pharmaordre

Med Novo Nordisk og det nye supersygehus som fyrtårne er Hillerød ved at udvikle sig til en pharmahub, der bare vokser og vokser. Nu er en ny særlig byggeordre afgivet på feltet.   Af redaktionen Specialiserede kompetencer i lukket råhus og produkionsfaciliteter....