Sådan bliver du leverandør til asfaltindustrien – en branche i vækst

februar 20, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Foto: Rob Eradus

Der er penge i asfalt, og i Danmark vokser branchen, om end moderat. Det fortæller en ekspert, som også belyser nogle af de krav, man som leverandør vil blive stillet for at være med om bord.

 

Af Ebbe Fischer

Det flyver ikke derudaf, men det går solidt fremad på feltet.

Sådan lyder det fra  Jakob Svane, der tiltræder som direktør for Asfaltindustrien 1. maj.

Branchen er inde i en fornuftig udvikling, og man kan kalde det moderat vækst al den stund, at der skal lægges mere asfalt de kommende år. Men det er ikke voldsom vækst,” siger han og tilføjer:

”I mange andre lande er mængden af asfalt imidlertid gået kraftigt ned, men ikke i Danmark. Så branchen klarer sig ganske fornuftigt.”

 

Hvad skal man være opmærksom på, hvis man gerne vil være leverandør til branchen?

“Jamen, det er utvivlsom en god idé at melde sig ind i Asfaltindustrien. Vi har et associeret medlemskab, hvorigennem man kan promovere sine produkter og komme tættere på branchen via netværk mv.

Eksempelvis tilbyder vi, at man kan få en stand ved asfaltdagen d. 21. marts i København. Her mødes stort set hele branchen.”

 

Og hvis man skal pege på nogle generelle tendenser, som leverandørerne med fordel kan være opmærksomme på?

”Det er klart, at man bør være opmærksom på, hvad ens CO2-aftryk er. Og derudover hele den impact, man har som potentiel leverandør, siden det jo kommer ind i den ESG-rapportering, der skal foretages hos aftageren af produktet. De skal opfylde krav, som også vil blive kanaliseret ned til underleverandørerne. Som leverandør skal man være klar til at svare for sig,” siger Jakob Svane.

 

Læs også: Building News har sat den nye brancheboss stævne.

”De offentlige udbud kan – og burde måske – indeholde flere klimakrav”

Related Articles

”Produktionsarealet vil krympe, og det har store konsekvenser”

”Produktionsarealet vil krympe, og det har store konsekvenser”

AREALANVENDELSE: I et debatindlæg peger en specialist på, at der ligger markante konsekvenser for danskernes levevis og byggebranchen i det faktum, at store områder til produktion vil blive reduceret markant.   Af redaktionen ”Alle har lyst til et parcelhus, og...

Nørresundby vokser – byudviklingsprojekt i støbeskeen

Nørresundby vokser – byudviklingsprojekt i støbeskeen

Et område omkring Loftbrovej ved Bouet i Nørre Uttrup, Nørresundby, er på vej til at blive bebygget. D. 11. marts besluttede politikerne i byrådet at sende en lokalplan for en del af arealet i offentlig høring.   Af redaktionen Den 4. april 2024 skal politikerne...