’Affordable living-koncept’ i Hersted Industripark skal huse 24.000 indbyggere

maj 8, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Visualisering af Smedeland 28 - en del af Hersted Industripark. Illustration: Jensen & Nielsen Gruppen

Hersted Industripark ved Glostrup skal være en ny innovativ og grøn bydel. Industriparken er 50 år gammel og i dag hjemsted for 10.000 arbejdspladser. Building News har talt med en central spiller i området, der skal udvikles over de næste 20 år med bl.a. 11 nye boligkvarterer.

Af Ebbe Fischer

”Hersted Industripark er en kæmpe prioritet for os, fordi vi kan se et meget stort potentiale i området.”

Sådan siger Thomas Linneberg – adm. direktør i Jensen & Nielsen Gruppen, der er dybt involveret i området med erhvervelse af en række store ejendomme.

 

Gigantisk grønt område

Med tiden forventer man, at der vil bo ca. 24.000 indbyggere i området, ligesom der vil være mange arbejdspladser i både industri og detailhandel. Desuden vil der være omfattende grønne områder.

”For det første er det et meget stort geografisk område, og det ligger meget attraktivt placeret – ved siden af den nye letbane. Kommunens masterplan for området er innovativ, ikke mindst set som bæredygtig bydel, og det passer godt med vores profil. Der er gang i den pt. – fase 1 er i fuld gang, og de kigger på fase 2 allerede nu.”

 

Hvilken prisklasse rammer vi med de nye boliger?

”Det bliver ikke dyrt, men inden for ’affordable living-konceptet’. Dvs. den almindelige dansker har råd til det. Det bliver ikke billigere eller dyrere end de øvrige lejemål med tilsvarende afstand til København, men vi kan gøre en forskel ved, at vi indretter boligerne rigtigt. Det gør vi meget ud af,” siger Thomas Linneberg.

 

Mange projekter på vej

Jensen & Nielsen Gruppen har bl.a. købt ejendommen Smedeland 28 (en del af Hersted Industripark) med henblik på at nedrive eksisterende bebyggelse og opføre godt 30.000 m2 blandet bolig og erhverv, herunder 380 etageboliger og et supermarked.

”Det er en del af det område, der hedder Smedeland Boulevard, som er et meget bredt og adskilt af grønne områder. Det bliver omdannet, så man får én kørebane i hver retning, og det er med til at gøre Hersted Industripark interessant. Det bliver et aktivt område, og det leder til flere nye letbanestop,” siger Thomas Linneberg.

 

Nyt stort byområde ved Glostrup – 380 etageboliger og et supermarked projekteres

FAKTA: Hersted Industripark

Hersted Industripark er et erhvervsområde i udvikling, og det skal i stigende grad kombineres med boliger. Det er bl.a. hjemsted for Nordeuropas førende testcenter for lys. Den nye letbane forbinder Hersted Industripark med hele København.

Med tiden forventer man, at der vil bo ca. 24.000 indbyggere i området, ligesom der vil være mange arbejdspladser i industri og detailhandel.

Industriparken blev oprindeligt dannet for 50 år siden. I starten af 60’erne var samfundets omstilling fra landbrug til industri i fuld gang, og omvæltningen gik så hurtigt, at der stort set ikke var flere ledige grunde til den voksende industri i København.

Men behovet for bebyggelige plads var kolossalt. Den daværende Herstedernes Kommune var med på ideen om at tilbyde en række landbrugsejendomme en pris for deres jord. Og så gik det slag i slag.

De oprindelige 3.000 m2 voksede til 240 hektar og i den kommende tid solgte grundene ganske enkelt sig selv – en overgang solgte man tre industrigrunde om dagen, og i midten af 1964 var området byggemodnet.

De nye grundejere begyndte at opføre deres bygninger og lagde dermed deres del af grunden til 60’ernes og 70’ernes kraftige industrielle vækst i Danmark.

 

 

Related Articles

Roskilde Kommune: Sådan skabte vi byens nye kreative bydel

Roskilde Kommune: Sådan skabte vi byens nye kreative bydel

En helt ny bydel - Musicon - er vokset frem på ryggen af festivalen. Chefen for byudvikling og grøn omstilling i Roskilde Kommune fortæller her om projektet, mens Roskilde Festival udskriver arkitektkonkurrence til et endnu større hovedkvarter i bydelen. Af Ebbe...

Sådan ser MAN Energy Solutions nye hovedkvarter ud ved Trekroner

Sådan ser MAN Energy Solutions nye hovedkvarter ud ved Trekroner

MAN Energy Solutions - en af verdens førende virksomheder inden for teknologi til den maritime industri - får nyt hovedsæde på hele 56.000 kvadratmeter ved Trekroner i Roskilde. Kommunen glæder sig til udflytningen, der skaber næsten 2.000 arbejdspladser.   Af...

Sådan byudvikler de i Roskilde

Sådan byudvikler de i Roskilde

Building News har talt med chefen for byudvikling og grøn omstilling i Roskilde Kommune om visioner og projekter. Det er en kommune, hvor ’festivalen’ fylder en del - og har inspireret en helt ny bydel, mens et andet projekt er dyre boliger ved siden af et berømt...