Indgreb skal øremærke ungdomsboliger til studerende

januar 5, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Foto: Andrea Piacquadio

Det er nu er muligt for kommunerne at øremærke boliger til studerende, siden et flertal i Folketinget i juni 2022 aftalte en ændring af planloven, der blev endeligt vedtaget i slutningen af 2023. Københavns overborgmester vil udnytte de nye muligheder.

Af redaktionen

Flere og flere ungdomsboliger, som reelt ikke er ungdomsboliger, er blevet bygget rundt omkring i landet.

Bygherre får nemlig en række fordele ved at kalde det ungdomsboliger, selvom huslejen ofte ender på omkring 10.000 kr. om måneden. Men efter Folketinget har besluttet, at kommuner kan øremærke boligerne til studerende, vil Københavns Kommune nu gøre noget ved det i fremtidens lokalplaner. Det skriver Berlingske.

 

Borgmester vil rykke

Udviklingen vækker glæde hos overborgmester i Københavns Kommune, Sophie Hæstorp Andersen (S).

”Vi har flere steder i København set eksempler på ungdomsboliger på få kvadratmeter til 8.000-10.000 kroner, som er en fuldstændig grotesk husleje for en på SU. Derfor har jeg længe kæmpet for, at Folketinget gav os lov til at øremærke ungdomsboliger til studerende, så bygherrer tvinges til at sætte huslejen derefter,” siger hun ifølge Berlingske.

 

Gælder kun nye lokalplaner

Den nye planlovsændring, som Folketinget har vedtaget, gælder imidlertid kun nye lokalplaner. Det betyder ifølge Berlingske, at det ikke gælder de 5.400 nye ungdomsboliger, som er bygget i København siden 2019 .

Københavns Kommune kan med andre ord ikke kræve, at beboerne i hverken eksisterende – eller allerede planlagte byggerier – skal være studerende.

Related Articles

Arkitektur: Københavns ældste skyskraber fredes

Arkitektur: Københavns ældste skyskraber fredes

En fredning af SAS Royal Hotel ved Hammerichsgade 1 ved Vesterport Station i København er en realitet. Det er opført fra 1956-60 og er hovedstadens ældste skyskraber.   Af redaktionen ”Det er en stor dag for Danmark, en stor dag for København og en stor dag for...

Borgmester vil renovere Nørrebro Station for 75 mio. kroner

Borgmester vil renovere Nørrebro Station for 75 mio. kroner

Af redaktionen Københavns Kommune kalder Nørrebro Station ’en relativt mennesketom, nedslidt og utryg stationsbygning.’ Derfor går kommunen nu sammen med DSB om et storstilet projekt. DSB vil finde ca. 30 millioner kroner til renovering af selve stationsbygningen på...