Undersøgelse af københavnske kollegier viser mange med SU-venlig husleje

januar 5, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Arkivfoto

Af redaktionen

Hele 84,9 procent af kollegierne i Københavnsområdet har boliger, der kan betales med en udeboende SU. Dertil udbyder 30 procent boliger fra 3.000 kr. om måneden eller under, ifølge en stor undersøgelse fra 2023.

Undersøgelsen, som Kbh-kollegier.dk står bag, involverer 284 kollegieafdelinger med over 34.000 studieboliger i Københavnsområdet.

Undersøgelsen viser også, at 241 af de 284 kollegieafdelinger har en minimumsleje, der kan betales med SU. Samt, at flere kollegieafdelinger har nedsat huslejen, trods de stigende forbrugspriser forårsaget af inflation.

Af de 284 kollegieafdelinger har 55,3 procent fastholdt lejen, og 28 afdelinger har ligefrem nedsat huslejen. Stigninger i huslejen, i reglen få procent, finder man hos 98 afdelinger.

Related Articles

Konjunkturer: Fortsat vækst i sigte

Konjunkturer: Fortsat vækst i sigte

Foreningen for Rådgivende Ingeniører (FRI) har netop offentliggjort sin seneste konjunktur-måling. Konklusionen er klar: Det går fortsat stærkt i de danske rådgiver- og ingeniørvirksomheder.   Af redaktionen Konjunkturer for Rådgivende Ingeniørvirksomheder for...