Undersøgelse af københavnske kollegier viser mange med SU-venlig husleje

januar 5, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Arkivfoto

Af redaktionen

Hele 84,9 procent af kollegierne i Københavnsområdet har boliger, der kan betales med en udeboende SU. Dertil udbyder 30 procent boliger fra 3.000 kr. om måneden eller under, ifølge en stor undersøgelse fra 2023.

Undersøgelsen, som Kbh-kollegier.dk står bag, involverer 284 kollegieafdelinger med over 34.000 studieboliger i Københavnsområdet.

Undersøgelsen viser også, at 241 af de 284 kollegieafdelinger har en minimumsleje, der kan betales med SU. Samt, at flere kollegieafdelinger har nedsat huslejen, trods de stigende forbrugspriser forårsaget af inflation.

Af de 284 kollegieafdelinger har 55,3 procent fastholdt lejen, og 28 afdelinger har ligefrem nedsat huslejen. Stigninger i huslejen, i reglen få procent, finder man hos 98 afdelinger.

Related Articles

Megabyggeri på Østerbro et stort skridt nærmere

Megabyggeri på Østerbro et stort skridt nærmere

En sten er ryddet af vejen på vej mod en længe ventet udvidelse og modernisering af nationalarenaen.   Af redaktionen Parken på Østerbro har 38.065 sæder. Men i praksis er topkapaciteten til fodboldkampe omkring 35.000 mennesker, da sikkerhedsmargen mv. ofte...

AAB og Nordstern sætter nyt liv i historiske rammer

AAB og Nordstern sætter nyt liv i historiske rammer

Boligforeningen AAB har valgt Nordstern til en ambitiøs renovering af afdeling 23 - en karakteristisk bebyggelse fra 1920'erne på ydre Østerbro.   Af redaktionen Projektet omfatter en gennemgribende ombygning og renovering af afdelingens 320 badeværelser til gavn...