By- og landminister: Flere skal eje egen bolig

januar 8, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

By og landminister, Morten Dahlin (V). Pressefoto

Af redaktionen

”Det er sundt for samfundet, når folk ejer deres egen bolig. Jeg ønsker at skabe de bedste muligheder for, at flere kan få deres boligdrømme om egen bolig realiseret.”

Sådan siger den nye minister for by og land Morten Dahlin (V), som tiltrådte d. 23. november 2023.

Det skriver Jyllands-Posten.

 

Lovgivning skal ses efter

Morten Dahlin vil altså forsøge at sikre, at flere danskere kan eje deres egen bolig.

At ændre planloven kan blive en konsekvens af den ambition, erkender han, så der kan stilles krav om opførelse af flere prisvenlige ejerboliger. Endemålet er mere blandede boligområder, dvs. der skal være bedre mulighed for enten at eje eller leje sin bolig i samme område.

Morten Dahlin vil dog ikke lægge sig fast på noget, men henviser til den seneste politiske aftale om planloven i juni 2022. Da nedsatte man et tværministerielt udvalg om ejerboliger i de større byer, og udvalget kommer med sine anbefalinger i løbet af foråret 2024.

 

Kommuner har henvendt sig

Jyllands-Posten skriver, at en række kommuner har presset på – bl.a. landets to største, Aarhus og København – for at få planloven ændret.

I dag kan kommunerne via planloven stille krav om, at op til 25 pct. af boligerne i et nyt boligområde skal være almene boliger. Det niveau ønsker man hævet, så flere får råd til at købe egen bolig, skriver avisen.

Related Articles

Arkitektur: Københavns ældste skyskraber fredes

Arkitektur: Københavns ældste skyskraber fredes

En fredning af SAS Royal Hotel ved Hammerichsgade 1 ved Vesterport Station i København er en realitet. Det er opført fra 1956-60 og er hovedstadens ældste skyskraber.   Af redaktionen ”Det er en stor dag for Danmark, en stor dag for København og en stor dag for...

Borgmester vil renovere Nørrebro Station for 75 mio. kroner

Borgmester vil renovere Nørrebro Station for 75 mio. kroner

Af redaktionen Københavns Kommune kalder Nørrebro Station ’en relativt mennesketom, nedslidt og utryg stationsbygning.’ Derfor går kommunen nu sammen med DSB om et storstilet projekt. DSB vil finde ca. 30 millioner kroner til renovering af selve stationsbygningen på...