By- og landminister: Flere skal eje egen bolig

januar 8, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

By og landminister, Morten Dahlin (V). Pressefoto

Af redaktionen

”Det er sundt for samfundet, når folk ejer deres egen bolig. Jeg ønsker at skabe de bedste muligheder for, at flere kan få deres boligdrømme om egen bolig realiseret.”

Sådan siger den nye minister for by og land Morten Dahlin (V), som tiltrådte d. 23. november 2023.

Det skriver Jyllands-Posten.

 

Lovgivning skal ses efter

Morten Dahlin vil altså forsøge at sikre, at flere danskere kan eje deres egen bolig.

At ændre planloven kan blive en konsekvens af den ambition, erkender han, så der kan stilles krav om opførelse af flere prisvenlige ejerboliger. Endemålet er mere blandede boligområder, dvs. der skal være bedre mulighed for enten at eje eller leje sin bolig i samme område.

Morten Dahlin vil dog ikke lægge sig fast på noget, men henviser til den seneste politiske aftale om planloven i juni 2022. Da nedsatte man et tværministerielt udvalg om ejerboliger i de større byer, og udvalget kommer med sine anbefalinger i løbet af foråret 2024.

 

Kommuner har henvendt sig

Jyllands-Posten skriver, at en række kommuner har presset på – bl.a. landets to største, Aarhus og København – for at få planloven ændret.

I dag kan kommunerne via planloven stille krav om, at op til 25 pct. af boligerne i et nyt boligområde skal være almene boliger. Det niveau ønsker man hævet, så flere får råd til at købe egen bolig, skriver avisen.

Related Articles

Norske ejendomsinvestorer indtager København

Norske ejendomsinvestorer indtager København

173 boliger på Amager er solgt til et norsk joint venture med store planer i København. Navnet er 'Greater Copenhagen Residential'.   Af redaktionen Nordmændene har indgået en trecifret millionhandel for overtagelsen af den nyopførte ejendom 'Englandshaven'. Det...

Hotel- og lejlighedskompleks på 6.000 m2 på vej i Thyborøn

Hotel- og lejlighedskompleks på 6.000 m2 på vej i Thyborøn

Et stort byggeri med hotelværelser og ferielejligheder skal stå færdigt senest i 2028. Den tyske ejendomsmæglerkoncern Robert C. Spies Nordics er drivkraften bag.   Af redaktionen Robert C. Spies Nordics har indgået et samarbejde med danske Werk Arkitekter om at...