Badeværelser, køkkener og ruder i fokus på nyt stort københavnerprojekt

januar 24, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

De to københavnerkarreer, der udgør Ågården, set fra luften. Foto: NCC

Af redaktionen

COWI, Nordic Office of Architecture, Smith Innovation og NCC renoverer boliger for fsb – den største almene boligorganisation i Storkøbenhavn. Og nu har de fået de sidste tilladelser i hus til renovering af 326 boliger i fem etager fordelt på to store karreer.

 

Renovering i hjertet af Nørrebro

Vi taler om Ågården, midt på Nørrebro, hvor de to karreer strækker sig over Kapelvej, Jægergade, Brohusgade og Rantzausgade.

Kontrakten er – alene for NCC – på ca. 150 mio. kr. og ordreregistreres i forretningsområdet ‘Building Nordics’ i første kvartal 2024. Det oplyser NCC i en pressemeddelelse.

Nordic Office of Architecture har tegnet projektet, mens NCC’s rådgiverfunktion har stået for ingeniøropgaven.

Boligafdelingen blev bygget i sidste halvdel af 1980’erne, og boligerne har enten have, altan, fransk altan eller karnap. Mens 40 boliger er ungdomsboliger, og dertil har boligafdelingen et stort beboerhus i gården og to gæsteboliger. De hele skal renoveres, så afdelingens beboere får gode boliger mange år frem.

 

Nye ruder, køkkener og badeværelser

Alle boliger får nye køkkener og nye badeværelser, ligesom de tekniske installationer udskiftes, ifølge pressemeddelelsen.

Desuden skal der installeres energiruder, og karnapperne bliver også udskiftet med nye, der giver bedre isolering, dagslysforhold og indeklima i boligerne samt udsyn til gaden. Som led i processen fjernes adskillelsen mellem karnap og stue.

Det glæder Britt Nemmøe, partner og ‘Head of Affordable Housing’ hos Nordic Office of Architecture.

“Beboerne vil opleve, at deres udsigt til byen ændres, og at karnappen bliver en integreret del af deres stuer. Udefra får man også noget nyt at se på, da karnapperne ændrer sig fra at være anonyme og tilknappede til at være mere markante i deres udtryk på facaden mod Åboulevarden. Forhåbentlig en win-win for både beboerne i Ågården og andre, der bruger området,” siger Britt Nemmøe.

Arbejdet går i gang i marts 2024 og forventes afsluttet i 2026.

 

Kilde: NCC

 

 

 

 

 

Related Articles

Megabyggeri på Østerbro et stort skridt nærmere

Megabyggeri på Østerbro et stort skridt nærmere

En sten er ryddet af vejen på vej mod en længe ventet udvidelse og modernisering af nationalarenaen.   Af redaktionen Parken på Østerbro har 38.065 sæder. Men i praksis er topkapaciteten til fodboldkampe omkring 35.000 mennesker, da sikkerhedsmargen mv. ofte...

AAB og Nordstern sætter nyt liv i historiske rammer

AAB og Nordstern sætter nyt liv i historiske rammer

Boligforeningen AAB har valgt Nordstern til en ambitiøs renovering af afdeling 23 - en karakteristisk bebyggelse fra 1920'erne på ydre Østerbro.   Af redaktionen Projektet omfatter en gennemgribende ombygning og renovering af afdelingens 320 badeværelser til gavn...