Stort behov for flere plejehjem – fond investerer 4,9 milliarder kr. i private plejeboliger

marts 6, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Arkivfoto: Matthias Zomer

En aldrende befolkning giver et naturligt behov for flere ældreboliger i Norden, og tunge investorer kaster milliarder efter nybyggerier.

 

Af redaktionen

Fonden Northern Horizon har via sin fjerde nordiske plejehjemsfond, Aged Care IV, investeret yderligere 648 millioner euro (ca. 4,9 milliarder kr.) i plejeboliger i Norden. Det skriver Byens Ejendom.

Co-Fund Manager for Aged Care IV, Kasper Wehner, som også er ansvarlig for investeringer i Danmark, glæder sig over markedsudviklingen.

“Vi havde den sidste closing i december 2022, og siden da har vores aktiviteter overgået alle forventninger. I en periode med lav aktivitet på det nordiske ejendomsmarked generelt har vi oplevet mange interessante muligheder inden for plejeboligområdet,” siger han.

 

Pioner på private plejehjem

Northern Horizon bliver anset som pioner inden for friplejehjem – eller private plejehjem – i Norden.

Selskabet har således siden 00’erne opbygget en særposition som forvalter for institutionelle investorer, der ønsker at investere i sociale aktiver, ifølge Byens Ejendom.

 

Appetit på mere

Siden strategien har givet flotte afkast, investerer man nu endnu flere penge i sektoren.

“Vi er virkelig godt positioneret til at levere værdi til vores investorer – både nu og i fremtiden,” siger  bestyrelsesformand og adm. direktør i Northern Horizon, Lars Ohnemus.

Han uddyber:

”Vi har dokumenteret adgang til de bedste off-market muligheder. Vi tror meget på investeringsstrategien, og vi ser mange spændende muligheder for at investere i sociale aktiver fremadrettet.”

 

 

Related Articles

Arkitektur: Københavns ældste skyskraber fredes

Arkitektur: Københavns ældste skyskraber fredes

En fredning af SAS Royal Hotel ved Hammerichsgade 1 ved Vesterport Station i København er en realitet. Det er opført fra 1956-60 og er hovedstadens ældste skyskraber.   Af redaktionen ”Det er en stor dag for Danmark, en stor dag for København og en stor dag for...

Borgmester vil renovere Nørrebro Station for 75 mio. kroner

Borgmester vil renovere Nørrebro Station for 75 mio. kroner

Af redaktionen Københavns Kommune kalder Nørrebro Station ’en relativt mennesketom, nedslidt og utryg stationsbygning.’ Derfor går kommunen nu sammen med DSB om et storstilet projekt. DSB vil finde ca. 30 millioner kroner til renovering af selve stationsbygningen på...