Akutpakke om Forsvaret i hus – mange byggeordrer på vej

marts 25, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Foto: Pixabay

Et bredt politisk flertal er blevet enig om første skridt i genopretningen af Forsvarets fundament på ejendomsområdet. Se de prioriterede projekter her.

Af redaktionen

Regeringen har sammen med forsvarsforligskredsen aftalt, at der som en del af genopretningen af Forsvarets fundament som det første håndteres en række kritiske og uomgængelige projekter på ejendomsområdet. Det fremgår af en pressemeddelelse.

 

Arbejdstilsynets påbud skal opfyldes – hurtigt

Herunder ikke mindst håndtering af Arbejdstilsynets påbud i forhold til Forsvarets bygninger. Som en del af akutpakken foretages også forbedringer af værnepligtiges indkvarteringsforhold.

Forsvarsminister, Troels Lund Poulsen, udtaler:

”Det er helt afgørende for genopretningen af Forsvarets fundament, at vores ansatte har gode arbejdsvilkår. Vi har lyttet til Værnepligtsrådet og iværksætter nu en række initiativer, der skal forbedre indkvarteringsforholdene for vores værnepligtige. Det glæder mig, at implementeringen af genopretningsplanen på ejendomsområdet er godt i gang. Det er et vigtigt arbejde at sørge for, at dansk Forsvar får ordentlige fysiske rammer til personel og materiel. Det har vi sammen med forligspartierne sat i gang.”

 

Prioriterede ejendomsprojekter

Akutpakken skal håndtere akutte projekter på ejendomsområdet, ifølge pressemeddelelsen. Herunder projekter ved:

 

  • Varde Kaserne: Klargøring af bygninger til pudsestuer samt renovering af vinduer.

 

  • Livgardens Kasserne i Gothersgade: Nyt tag, ventilation samt vedligeholdelse af facader og renovering af kloakering på kasernen.

 

  • Høvelte Kaserne: Udskiftning af vinduer og døre samt renovering af belægningsstuer til værnepligtige.

 

  • Vordingborg Kaserne: Vedligeholdelse af tekniske anlæg samt forøgelse af tørrestuers kapacitet, som kan forbedre indkvarteringsforhold for de værnepligtige.

 

Analyse af bygninger på vej

I planen for genopretning af forsvarets fundament blev der tilført ca. 1,9 mia. kr. til ejendomsområdet i forligsperioden. Akutpakken finansieres som en del af genopretningsplanen.

Ud over Akutpakken iværksættes en analyse for at afdække tilstanden af Forsvarets bygninger, herunder omfanget af efterslæbet på Forsvaret bygninger.

 

Kilde: Forsvarsministeriet

 

 

Related Articles

Renoveringsopgaver på vej syd for Aalborg

Renoveringsopgaver på vej syd for Aalborg

Himmerland Boligforening skal i gang med første fase af en totalrenovering af afdelingen Enggården, der ligger midt i Skørping cirka 30 km syd for Aalborg.   Af redaktionen "Vi har netop afsluttet en urafstemning blandt afdelingens beboere. Den viser en stor...