Megabyggeri på Østerbro et stort skridt nærmere

april 22, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Foto: Ebbe Fischer

En sten er ryddet af vejen på vej mod en længe ventet udvidelse og modernisering af nationalarenaen.

 

Af redaktionen

Parken på Østerbro har 38.065 sæder. Men i praksis er topkapaciteten til fodboldkampe omkring 35.000 mennesker, da sikkerhedsmargen mv. ofte spiser en del af kapaciteten.

Det er ikke ret meget til international topfodbold, og når faciliteterne også er slidte, er det jo naturligt, at DBU og FCK ønsker sig et nyt stadion.

 

Vigtig politisk beslutning

På nuværende tidspunkt skal PARKEN Sport & Entertainment (PSE) aflevere Parken tilbage til Københavns Kommune i år 2060 som følge af den hjemfaldspligt, der findes på mere end 1.000 ejendomme i kommunen.

Men nu har Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune besluttet at give ejere af erhvervsejendomme mulighed for forlængelse af hjemfaldspligten med op til 70 år. Det er en beslutning, der mødes med tilfredshed i PARKEN Sport & Entertainment, ifølge direktør Jacob Lauesen.

“Vi har løbende en god og konstruktiv dialog med Københavns Kommune, og vi er glade for, at man også fra politisk side ser Parken som et stort aktiv for københavnerne og danskerne,” siger han til FCK.dk.

 

Investorer kan komme ud af busken

Tidshorisonten har gjort det svært at sikre en potentiel investering i Parken, ifølge analytikere. Derfor skal den nye aftale fra Københavns rådhus nu granskes grundigt i PSE, lyder det.

”Vil vi naturligvis undersøge mulighederne for at forlænge PARKENs hjemfaldspligt til år 2090. En eventuel forlængelse vil koste et betragteligt beløb, og vi vil derfor bruge den kommende tid på at sætte os grundigt ind i den konkrete beregningsmodel, der skal benyttes til at udregne prisen for en eventuel forlængelse,” siger Jacob Lauesen til FCK.dk.

”Det her er et væsentligt skridt i den rigtige retning, men vi kigger fortsat ind i en lang proces, der kræver tålmodighed. Beslutningen er kun lige blevet offentliggjort, så vi kan i sagens natur ikke melde noget konkret ud på nuværende tidspunkt,” tilføjer han.

 

Related Articles

AAB og Nordstern sætter nyt liv i historiske rammer

AAB og Nordstern sætter nyt liv i historiske rammer

Boligforeningen AAB har valgt Nordstern til en ambitiøs renovering af afdeling 23 - en karakteristisk bebyggelse fra 1920'erne på ydre Østerbro.   Af redaktionen Projektet omfatter en gennemgribende ombygning og renovering af afdelingens 320 badeværelser til gavn...