Du kan dele AI op i to dele for at få overblik over mulighederne

april 26, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Foto: Cottonbro

Det kan være svært at overskue, hvad AI betyder for branchen. Men du kan dele det op og tage den derfra, lyder et råd. Især de lidt mindre virksomheder kan hurtigt hente fordele.

 

Af Ebbe Fischer

”For det første giver AI adgang til nogle ’assistenter,’ der kan lave rugbrødsarbejde ift. opmåling af lofter etc. Og for det andet har man nu en række eksperter, der kan hjælpe med ting, man ikke selv er ekspert i.”

Sådan siger Magnus Therkildsen, Senior Manager i EG Construction, til Building News.

Læs mere om konkrete AI-tilgange

EG Construction er en underafdeling af hastigt ekspanderende EG, der udvikler software til en række brancher.

 

Kan hjælpe med lovkrav

Når vi ser på punkt to, har det altså at gøre med mere komplicerede ting end rugbrødsarbejde som målinger etc.

Man kan f.eks. meget hurtigt få rådgivning, og det kan især hjælpe små virksomheder, som for få penge kan få ekspertøjne på et givet problem ved, at man f.eks. bygger AI ind i en softwarepakke.

”Hvis et loft skal leve op til lovkrav, kan du gå ind og få råd om dette. Her har vi eksperimenteret lidt med vores beregner angående, hvad AI mangler af data for at kunne svare. Vi har integreret vores software med AI, og så siger den f.eks., at du har glemt noget dampspærre,” siger Magnus Therkildsen.

Han tilføjer, at den AI-baserede software fra EG til byggesektoren er klar i slutningen af 2024.

 

Robotter og AI

Et andet interessant område, der er på vej, er kombinationen af AI med robotter og andre ting fra den fysiske verden.

Det påpeger Magnus Therkildsen:

”Når man kombinerer robotter med kunstig intelligens, kan man tage den fysiske robotkonstruktion, og så kan en robot f.eks. sendes ind for at undersøge, hvor langt man er nået med gipsproduktion og vægge,” siger han og tilføjer:

”Desuden kan man lave 3D modelleringssystemer, og vi ser store virksomheder arbejde med generativt design – dvs. AI går ind som en slags arkitekt. Man prompter den med ‘vi har et behov og nogle ønsker’, og så laver AI selv designforslagene. AI giver forslag både ift., hvordan man smartere kan optimere plads og rum – samt på den mere kunstneriske side,” forklarer Magnus Therkildsen.

 

Related Articles

Sådan bliver du leverandør til nyt megaområde i Storkøbenhavn

Sådan bliver du leverandør til nyt megaområde i Storkøbenhavn

Jensen & Nielsen Gruppen har store investeringer i Hersted Industripark i Glostrup, hvor de skal nedrive eksisterende bebyggelser og opføre nye. Her fortæller udviklingschefen, hvad de kræver af deres leverandører.   Af Ebbe Fischer   Hele 30.000 m2...

SYSTRA vinder rammeaftale på teknisk rådgivning for Sund & Bælt

SYSTRA vinder rammeaftale på teknisk rådgivning for Sund & Bælt

Sund & Bælt har udbudt fire parallelle rammeaftaler om teknisk rådgivning og bistand, hvoraf SYSTRA er blevet tildelt den ene.   Af redaktionen Rammeaftalen løber de næste fire år, og direktør i RAIL i SYSTRA Danmark, Per Lindholm Larsen,  er tilfreds med...

Specialist: Sådan kan AI hjælpe dig i byggebranchen

Specialist: Sådan kan AI hjælpe dig i byggebranchen

Når man skal til at bruge AI i byggeprocessen, er der ét begreb, man især skal holde sig for øje.   Af Ebbe Fischer EG Construction - en softwareudvikler - har endnu ikke produkter på markedet, der anvender AI, men de er på vej i slutningen af 2024. Det fortæller...