Skou Gruppen vinder vigtig ordre – skal energioptimere, ombygge og udbygge 248 almene boliger i Glostrup

april 26, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Foto: Skou Gruppen

Glostrup Boligselskabs afdeling 33 skal over de kommende to år renoveres og moderniseres. Skou Gruppen har vundet udbuddet.

 

Af redaktionen

Birke- /Bøgeskoven er én af Glostrup Boligselskabs afdelinger og blev oprindeligt opført i fire etaper fra midt i 80’erne til midt i 90’erne. Og nu skal de have en ordentlig overhaling, ifølge en pressemeddelelse.

”Vi er glade og stolte over at være valgt til at gennemføre denne hovedentreprise. Vi har tidligere gennemført lignende projekter for store boligforeninger med tæt lav bebyggelse. Så det er en opgave, som ligger lige til højrebenet for os,” siger Skou Gruppens administrerende direktør, Martin Skou Heidemann, om den nye hovedentreprise.

 

Opgaven: Moderniser tæt og lavt byggeri

I dag rummer boligforeningen 248 lejligheder med et samlet areal på i alt ca. 20.000 kvadratmeter. Der er 154 rækkehuse med familieboliger i 1½ plan, fire rækkehuse, som er opdelt i otte studieboliger og seks boligblokke på mellem to og tre etager, hvor der i alt er 90 lejligheder.

”Boligselskabet har valgt at entrere med Skou Gruppen, fordi de bl.a. har erfaringer med at renovere almene boliger og håndtere opgaver, det indebærer at renovere et større boligområde,” siger Per Dalhammer, som er forvaltningschef hos Glostrup Boligselskab.

”Vi ser frem til samarbejdet og glæder os til at få nogle mere tidssvarende og energioptimerede boliger,” tilføjer han.

 

Alt skal renoveres ude og inde

Alle Birke- /Bøgeskovens boliger skal renoveres ude og inde. Renoveringen omfatter blandt andet udskiftning af tage, samtlige døre, vinduer og karnapper samt en totalrenovering af badeværelserne.

Rundt omkring i bebyggelsen er der desuden en række skure med både tekniske, private og fælles formål. Disse skal også renoveres.

Derudover skal der etableres tre helt nye boliger i en ca. 270 kvadratmeter stor selvstændig bygning, som tidligere har huset vaskeri og kontor. 26 af de i alt 251 nyrenoverede lejeboliger skal også indrettes som tilgængelighedsboliger, forklarer Skou Gruppens projektchef, Allan Wissing.

”Det er en stor og gennemgribende renovering og modernisering, vi skal gennemføre i Birke- /Bøgeskoven. Den kommer til at foregå i seks etaper over de kommende godt to år, og mens arbejdet foregår inde i lejlighederne, bliver beboerne genhuset,” siger han.

 

FAKTA om projektet:

– Energirenovering, modernisering og ombygning af Birke- /Bøgeskoven

– 248 almene boliger renoveres inde og ude, og tre nye lejligheder etableres

– 26 lejligheder bliver tilgængelighedsboliger

– Projektet påbegyndes i foråret 2024 og forventes afsluttet i sommeren 2026

– Bygherre er Glostrup Boligselskab

– Bygherrerådgiver er KUBEN Management A/S

– Totalrådgiver er Rubow Arkitekter A/S

– Underrådgiver på ingeniørarbejder er Dominia A/S

– Hovedentreprenør er Skou Gruppen A/S

 

Kilde: Skou Gruppen

 

Related Articles

Megabyggeri på Østerbro et stort skridt nærmere

Megabyggeri på Østerbro et stort skridt nærmere

En sten er ryddet af vejen på vej mod en længe ventet udvidelse og modernisering af nationalarenaen.   Af redaktionen Parken på Østerbro har 38.065 sæder. Men i praksis er topkapaciteten til fodboldkampe omkring 35.000 mennesker, da sikkerhedsmargen mv. ofte...

AAB og Nordstern sætter nyt liv i historiske rammer

AAB og Nordstern sætter nyt liv i historiske rammer

Boligforeningen AAB har valgt Nordstern til en ambitiøs renovering af afdeling 23 - en karakteristisk bebyggelse fra 1920'erne på ydre Østerbro.   Af redaktionen Projektet omfatter en gennemgribende ombygning og renovering af afdelingens 320 badeværelser til gavn...