Tommy Ahlers afløser Connie Hedegaard som formand for CONCITO

maj 17, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Foto: CONCITO

Magtskifte i toppen af indflydelsesrig grøn tænketank med særligt fokus på byggeri.

 

Af redaktionen

Grøn investor og iværksætter Tommy Ahlers overtager formandsposten efter tidligere EU-klimakommissær og klimaminister Connie Hedegaard, der som følge af CONCITOs vedtægter stopper efter to perioder på samlet otte år. Det fremgår af en pressemeddelelse.

 

Artiklen fortsætter længere nede

CONCITO: Byggepladsen er en nøglefaktor i den grønne omstilling

 

Ambitiøs tænketank

Det planlagte formandsskifte skal sikre ‘fortsat ambitiøs udvikling af tænketanken som videnspartner i den grønne omstilling’.

Tommy Ahlers har siddet i CONCITOs bestyrelse i to år, er tidligere uddannelses-og forskningsminister og klimaordfører for Venstre samt grøn investor.

”Jeg glæder mig enormt til at understøtte CONCITOs vigtige arbejde. Behovet for uafhængig viden om den grønne omstilling har aldrig været større, og her løfter CONCITO en stor opgave til gavn for beslutningstagere, myndigheder og alle med interesse for fremtidens klimaneutrale og klimarobuste samfund – både i Danmark, EU og globalt,” siger Tommy Ahlers.

 

Der skal handles på viden

Connie Hedegaard har med sin store viden, erfaring og engagement i klimasagen spillet en afgørende rolle i udviklingen af CONCITO – fra en lille tænketank til i dag at være en professionel organisation med bred ekspertise og stærk drivkraft. Hun bevarer en tilknytning til CONCITO som ekstern rådgiver med særligt fokus på EU’s grønne omstilling og international klimapolitik.

”Klimakrisen er voldsom, men vi kan undgå de værste scenarier, hvis vi handler på den viden, vi har om løsningerne. Derfor er der så stort behov for den løsningsorienterede viden, CONCITO producerer. Jeg er stolt over at have bidraget til CONCITOs udvikling og glæder mig til at fortsætte samarbejdet,” siger Connie Hedegaard.

 

Sådan ser bestyrelsen nu ud

Nyt menigt medlem af bestyrelsen er Eva Jensen, som har været en aktiv del af dansk og europæisk klimapolitik i mange år, og i dag er afdelingschef for klima, energi og transport i Det Europæiske Miljøagentur.

CONCITOs bestyrelse består herefter af: Formand Tommy Ahlers, økonom og professor ved Københavns Universitet, Peter Birch Sørensen, CSR-chef i Dagrofa, Signe Frese, dekan ved Københavns Universitets Natur- og Biovidenskabelige fakultet, Katrine Krogh Andersen, underdirektør i PKA, ansvarlig for bæredygtige investeringer, Dewi Dylander samt det nye medlem, Eva Jensen.

 

Kilde: CONCITO

”Tænk natur ind fra start i byudvikling”

 

 

Related Articles

AI-INDSIGT: Kan byggeriet igen være først med ny teknologi?

AI-INDSIGT: Kan byggeriet igen være først med ny teknologi?

Magnus Therkildsen er softwareingeniør, AI-specialist og Senior Manager i EG Construction - en underafdeling af hastigt ekspanderende EG. Fremover vil han skrive til Building News med fokus på, hvordan AI kan skabe værdi i byggeriet.   Af Magnus Therkildsen...