Ny politisk aftale stiller ambitiøse klimakrav til byggeri

maj 31, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Arkivfoto

Regeringen, Socialistisk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet er blevet enige om en aftale, der sætter ambitiøse grænser for, hvor meget CO2 et nyt byggeri må udlede.

Af redaktionen

Med aftalen bliver klimakravene for nyt byggeri strammet markant, og alt boligbyggeri vil blive omfattet. Desuden vil selve byggeprocessen blive inkluderet i klimaregnskabet.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Byggeriet udgør en stor del af Danmarks forbrug af energi og ressourcer, og derfor skruer man op for de grønne ambitioner, lyder det fra ministeriet.

Læs hele aftalen her

Social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) udtaler:

“Byggebranchen står for en stor del af den samlede udledning, og derfor er det vigtigt, at vi kan samles om at være så ambitiøse. Med aftalen strammer vi kravene langt mere, end der var lagt op til i den oprindelige aftale fra 2021. Flere nye byggerier vil blive grønne, og alle danskere vil fremover skulle forholde sig til klimaet, når de bygger en ny bolig.”

 

Kilde: Social- og boligministeriet

Related Articles

Per Aarsleff går all in på ny grøn trend

Per Aarsleff går all in på ny grøn trend

TENDENS: Flere og flere i branchen bringer biodiversitet i spil som del af den grønne omstilling. Senest kommer en af de helt tunge aktører med sin egen guide på feltet, mens direktøren taler om at inspirere.   Af redaktionen ”Uanset hvor vi arbejder, om det er...

Verdens første CO2-neutrale bydel på vej i Middelfart

Verdens første CO2-neutrale bydel på vej i Middelfart

Middelfart Kommune indgår udviklingsaftale, der rammesætter, hvordan store ambitioner om klimaneutralitet bliver udmøntet til et af de mest bæredygtige boligudviklingsprojekter i verden.   Af redaktionen Naturbyen er et boligprojekt i Middelfart Kommune....