marts 2, 2024
PROFIL: Med en portefølje, der siden 2011 er vokset fra to mio. kr. til 170 mio., har Nikolaj Kongerslev haft succes på ejendomsmarkedet. Her løfter han sløret for, hvad han har gjort.
Af Ebbe Fischer
Han læste jura i slut halvfemserne og nåede at tage sin bachelor. Men undervejs fik han en god idé – dengang de færreste nogensinde havde købt noget på nettet.
Pioner på nettet
Men Nikolaj Kongerslev så netsalg komme i horisonten, og så droppede han jurastudiet.
”Jeg startede min egen webshop via et computerrum med internet på skolen. Det var dengang, næsten ingen havde internet hjemme, og det kom op at stå. Jeg kunne se, at jeg kunne tjene mere på en webshop end som advokat,” siger Nikolaj Kongerslev.
Webshoppen findes stadig. Den hedder Billig-Fitness.dk og sælger fitnessudstyr.
”Det tog fart i 2003-04 ish i takt med, at alle for alvor kom online og begyndte at handle på nettet. Jeg havde luret, at flere og flere ville komme på, og at man kunne sælge til hele verden via nettet. Og altså ikke bare til de lokale fra en butik nede på torvet,” siger Nikolaj Kongerslev.
Gik ind i ejendomsmarkedet
I 2011 brugte han noget af overskuddet fra webportalen til at gå over i ejendomsmarkedet.
”Jeg begyndte med en investering på to mio. kr. i 2011, og i dag har jeg en portefølje på 170 mio. kr. – primært lejligheder i Aarhus C og Østerbro samt rækkehuse i Risskov. I alt er der omkring 90 boliger, som ryger på boligportaler,” forklarer Nikolaj Kongerslev.
Værdien er løbende blevet forøget, og webshoppen giver også overskud, hvilket har muliggjort løbende opkøb af nye ejendomme.
Hvad var de største udfordringer ved at kaste sig over et nyt område?
”Den største udfordring er finansieringen, men det også det, som gør det spændende, for det giver også en god forretning.
Indtil for ikke så længe siden kunne man jo låne til én procent i rente, og så kunne man få fire procent i afkast ved udlejning på boligudlejning i Aarhus – inklusiv afsatte midler til vedligehold.
Så i princippet skulle man bare låne til én procent og købe så mange lejligheder som muligt. Ved at belåne ejendommene får man en langt højere forrentning end fire procent, samt mulighed for værdistigninger.”
En sikker indkomst
Problemet med andre investeringer som f.eks. aktier er, ifølge Nikolaj Kongerslev, at man ikke ved, hvad man tjener næste år.
”Ved ejendomme kan du ret præcist se, hvad du tjener. Med mindre der går en elevator i stykker eller noget andet stort,” siger han.
Nu er renterne så steget, investerer du stadig?
”Jeg er pt. afventende med at investere. Vi afventer markedet, og vi regner med, at det retter sig ud. Alle forventer jo, at renterne skal ned, og derfor har de ikke justeret prisen på ejendomme. Dermed er det groft sagt kun værdistigningerne, man nu kan tjene penge på,” siger Nikolaj Kongerslev og tilføjer:
”Det vil dog nok være muligt at give nogle bud og få gode priser på nogle ejendomme. Der ligger nogle med flexlån som kan være tvunget til at sælge. Det er disse, man skal kigge efter, hvis man vil gøre en god handel for tiden.”
Er det besværligt at håndtere vedligehold af så mange boliger?
”Nej. Jeg bor i Åbenrå, så jeg er ikke oppe i Aarhus ret ofte. Jeg har bare en fast tømrer og VVS’er samt folk til at håndtere kloakområdet. Tømreren har jeg haft siden 2011, og han kan en masse mere end det. Hvis en lejer siger, at der er et problem, kan han ofte hjælpe. Det kører lidt sig selv,” siger Nikolaj Kongerslev.
Se også: De små banker er mere fleksible ved ejendomsinvesteringer
Related Articles
Sådan håndterer Blue Capital investorer og ejendomsmarked
KONCEPT: De opretter et nyt selskab, som man kan købe ti procent af. Dernæst sørger Blue Capital for at drifte den købte ejendom, fortæller chefen for virksomhedens investeringsstrategi. Han forklarer desuden, hvordan de største aktører presser priserne op. Af...
”Hvis alt bare bliver et museum, skaber vi ikke liv i bymidten i landets lidt mindre byer”
Ulf Christensen, CEO i Kuben Management, fortæller i et interview med Building News om markedsudviklingen, og så kommer han med en opfordring til at tage en svær diskussion. Af Ebbe Fischer Er vi for sarte med vores bykerner i Danmark? Skal alle de gamle huse bevares,...
Kuben-direktør: Markedet vender ultimo 2025
Som mange andre i værdikæden har Kuben Management siden årsskiftet 2021-22 oplevet stigende renter, og ejendomsinvestorerne har ikke været så aktive som tidligere. Men det lysner nu, og direktøren løfter her sløret for udviklerens nye strategi. Af Ebbe Fischer ”Vi har...