Fra succesfuld webshopejer til ejendomsinvestor med fart på

marts 2, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Nikolaj Kongerslev. Privatfoto

PROFIL: Med en portefølje, der siden 2011 er vokset fra to mio. kr. til 170 mio., har Nikolaj Kongerslev haft succes på ejendomsmarkedet. Her løfter han sløret for, hvad han har gjort.

 

Af Ebbe Fischer

Han læste jura i slut halvfemserne og nåede at tage sin bachelor. Men undervejs fik han en god idé – dengang de færreste nogensinde havde købt noget på nettet.

 

Pioner på nettet

Men Nikolaj Kongerslev så netsalg komme i horisonten, og så droppede han jurastudiet.

”Jeg startede min egen webshop via et computerrum med internet på skolen. Det var dengang, næsten ingen havde internet hjemme, og det kom op at stå. Jeg kunne se, at jeg kunne tjene mere på en webshop end som advokat,” siger Nikolaj Kongerslev.

Webshoppen findes stadig. Den hedder Billig-Fitness.dk og sælger fitnessudstyr.

”Det tog fart i 2003-04 ish i takt med, at alle for alvor kom online og begyndte at handle på nettet. Jeg havde luret, at flere og flere ville komme på, og at man kunne sælge til hele verden via nettet. Og altså ikke bare til de lokale fra en butik nede på torvet,” siger Nikolaj Kongerslev.

 

Gik ind i ejendomsmarkedet

I 2011 brugte han noget af overskuddet fra webportalen til at gå over i ejendomsmarkedet.

”Jeg begyndte med en investering på to mio. kr. i 2011, og i dag har jeg en portefølje på 170 mio. kr. – primært lejligheder i Aarhus C og Østerbro samt rækkehuse i Risskov. I alt er der omkring 90 boliger, som ryger på boligportaler,” forklarer Nikolaj Kongerslev.

Værdien er løbende blevet forøget, og webshoppen giver også overskud, hvilket har muliggjort løbende opkøb af nye ejendomme.

 

Hvad var de største udfordringer ved at kaste sig over et nyt område?

”Den største udfordring er finansieringen, men det også det, som gør det spændende, for det giver også en god forretning.

Indtil for ikke så længe siden kunne man jo låne til én procent i rente, og så kunne man få fire procent i afkast ved udlejning på boligudlejning i Aarhus – inklusiv afsatte midler til vedligehold.

Så i princippet skulle man bare låne til én procent og købe så mange lejligheder som muligt. Ved at belåne ejendommene får man en langt højere forrentning end fire procent, samt mulighed for værdistigninger.”

 

En sikker indkomst

Problemet med andre investeringer som f.eks. aktier er, ifølge Nikolaj Kongerslev, at man ikke ved, hvad man tjener næste år.

”Ved ejendomme kan du ret præcist se, hvad du tjener. Med mindre der går en elevator i stykker eller noget andet stort,” siger han.

 

Nu er renterne så steget, investerer du stadig?

”Jeg er pt. afventende med at investere. Vi afventer markedet, og vi regner med, at det retter sig ud. Alle forventer jo, at renterne skal ned, og derfor har de ikke justeret prisen på ejendomme. Dermed er det groft sagt kun værdistigningerne, man nu kan tjene penge på,” siger Nikolaj Kongerslev og tilføjer:

”Det vil dog nok være muligt at give nogle bud og få gode priser på nogle ejendomme. Der ligger nogle med flexlån som kan være tvunget til at sælge. Det er disse, man skal kigge efter, hvis man vil gøre en god handel for tiden.”

 

Er det besværligt at håndtere vedligehold af så mange boliger?

”Nej. Jeg bor i Åbenrå, så jeg er ikke oppe i Aarhus ret ofte. Jeg har bare en fast tømrer og VVS’er samt folk til at håndtere kloakområdet. Tømreren har jeg haft siden 2011, og han kan en masse mere end det. Hvis en lejer siger, at der er et problem, kan han ofte hjælpe. Det kører lidt sig selv,” siger Nikolaj Kongerslev.

 

Se også: De små banker er mere fleksible ved ejendomsinvesteringer

Related Articles

”Fremtidens markedsledere bygger regenerativt”

”Fremtidens markedsledere bygger regenerativt”

Det er slet ikke nok at bygge CO2-neutralt. Hvis man vil være klar til den fremtid, der snart kommer, skal man bygge regenerativt, og man kan lige så godt komme i gang nu, hvis ikke man vil tabe konkurrencen på sigt. Det siger professoren bag et nyt opsigtsvækkende...

Her er hvad kommunerne går op i, når de køber ind

Her er hvad kommunerne går op i, når de køber ind

Platformen Comdias fire udbudsmoduler indrammer, hvor kommunernes indkøbsfokus ligger. Building News har talt med virksomhedens direktør for at forstå feltet. Af Ebbe Fischer Comdia er specialist inden for udbuds- og indkøbssoftware og har en lang historik med at...