Udvikler: Som udgangspunkt søger vi ikke de traditionelle certifikater

maj 7, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Arkivfoto

Certifikater kan være et godt redskab, men ifølge en specialist er det vigtigste at finde ud af, hvordan man kan udnytte energien bedst muligt. Certifikat eller ej. Det handler om at gå dybt sammen med sine teknologipartnere, lyder argumentet.

 

Af Ebbe Fischer

”Som udgangspunkt søger vi ikke de traditionelle certifikater, for vi kan have en langt større impact ved at fokusere på specifikke ting omkring energi. Men hvis vores kunder efter spørger det, så kan vi sagtens arbejde med det.”

Sådan siger Thomas Linneberg, adm. direktør i Jensen & Nielsen Gruppen A/S.

En virksomhed, der i høj grad har bæredygtighed i fokus og arbejder med en række udviklingsprojekter i Danmark. Gruppen varetager alle opgaver fra erhvervelse af byggegrund til det færdige projekt.

 

En god forretning for alle

Ved at fokusere på energieffektivitet optimerer Jensen & Nielsen Gruppen driftsøkonomien. Det er filosofien.

“Så bliver bæredygtighed en god forretning for alle – det er selvfinansierende på vores projekter. Alle snakker om bæredygtighed, men ikke alle ved, hvad det betyder,” siger Thomas Linneberg og uddyber:

”Vi prioriterer at gå dybt sammen med vores teknologipartnere i nogle helt konkrete initiativer, som giver en markant reduktion af energi- og vandforbrug. Det giver mest impact for miljøet – samtidig med, at det reducerer driftsbudgettet.”

 

Innovation er nøglen i ESG-tilgang

Jensen & Nielsen Gruppen søger således i deres ESG-politik at fokusere på særlige områder, og her spiller innovation en helt central rolle.

”Vi gør en forskel ved innovation, og her lægger vi altså stor vægt på, hvordan man optimerer energiforbrug og vandforbrug i bygningerne. På den måde holder vi fuld fokus på de rigtige ting sammen med vores partnere, og i den proces søger vi som udgangspunkt ikke et certifikat – med mindre vores investorer da ønsker det. Vi søger i stedet at opfylde EU-taksonomien,” forklarer Thomas Linneberg og tilføjer:

”Den grønneste energi er den energi, du IKKE bruger.”

Related Articles

Svensk fabrik skal skære landets CO2-udledning med syv procent

Svensk fabrik skal skære landets CO2-udledning med syv procent

Fossilfrit stål skal hjælpe svenskerne til klimaneutralitet. Gigantbyggeri på vej. Af redaktionen ”Vi vil fjerne syv procent af Sveriges kuldioxidemissioner, styrke vores konkurrenceposition og sikre arbejdspladser med den mest omkostningseffektive og bæredygtige...