maj 7, 2024
Certifikater kan være et godt redskab, men ifølge en specialist er det vigtigste at finde ud af, hvordan man kan udnytte energien bedst muligt. Certifikat eller ej. Det handler om at gå dybt sammen med sine teknologipartnere, lyder argumentet.
Af Ebbe Fischer
”Som udgangspunkt søger vi ikke de traditionelle certifikater, for vi kan have en langt større impact ved at fokusere på specifikke ting omkring energi. Men hvis vores kunder efter spørger det, så kan vi sagtens arbejde med det.”
Sådan siger Thomas Linneberg, adm. direktør i Jensen & Nielsen Gruppen A/S.
En virksomhed, der i høj grad har bæredygtighed i fokus og arbejder med en række udviklingsprojekter i Danmark. Gruppen varetager alle opgaver fra erhvervelse af byggegrund til det færdige projekt.
En god forretning for alle
Ved at fokusere på energieffektivitet optimerer Jensen & Nielsen Gruppen driftsøkonomien. Det er filosofien.
“Så bliver bæredygtighed en god forretning for alle – det er selvfinansierende på vores projekter. Alle snakker om bæredygtighed, men ikke alle ved, hvad det betyder,” siger Thomas Linneberg og uddyber:
”Vi prioriterer at gå dybt sammen med vores teknologipartnere i nogle helt konkrete initiativer, som giver en markant reduktion af energi- og vandforbrug. Det giver mest impact for miljøet – samtidig med, at det reducerer driftsbudgettet.”
Innovation er nøglen i ESG-tilgang
Jensen & Nielsen Gruppen søger således i deres ESG-politik at fokusere på særlige områder, og her spiller innovation en helt central rolle.
”Vi gør en forskel ved innovation, og her lægger vi altså stor vægt på, hvordan man optimerer energiforbrug og vandforbrug i bygningerne. På den måde holder vi fuld fokus på de rigtige ting sammen med vores partnere, og i den proces søger vi som udgangspunkt ikke et certifikat – med mindre vores investorer da ønsker det. Vi søger i stedet at opfylde EU-taksonomien,” forklarer Thomas Linneberg og tilføjer:
”Den grønneste energi er den energi, du IKKE bruger.”
Related Articles
Tømrermester efterlyser mentalitetsændring: Vi har alt for meget spild i branchen
For at komme byggespild til livs skal fokus være på renovering frem for altid at skifte ud til nyt. Og det er en metalitetsændring, der skal helt ud hos den enkelte håndværker, mener en erfaren mester. Af Ebbe Fischer Miljøfokus er kommet for at blive, og vi...
Kraka Economics: Als-Fyn-forbindelse kan gøres klimaneutral for en beskeden ekstraregning
For en samfundsøkonomisk merpris på mellem 1,3 - 2,9 mia. kr. er det muligt at anlægge en fast forbindelse mellem Als og Fyn uden at påvirke klimaet negativt. Og på en måde, så naturen får bedre forhold, end den har nu, lyder analysen. Af redaktionen/ef Hvad...
Specialist: Vi kan let minimere meget byggespild
En aktør, som selv agerer bæredygtigt, fortæller her, hvor de lavthængende frugter er, når det kommer til spild. Hvis man får styr på sin affaldssortering, er man kommet langt, lyder det. Af Ebbe Fischer ”Når jeg træder ud af min faglige boble, bliver det...