Nybyggede kontorlokaler efterspørges i Region Sjælland – Novo går forrest

maj 7, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

"Kalundborg er nærmest støvsuget for ledige lokaler. Hvis ikke Novo Nordisk har taget dem, så har nogle af deres leverandører," siger John Borrisholt, EDC Erhverv.

Region Sjælland har underskud af kontorlokaler, især de mere moderne af slagsen og især i regionens større byer. Ifølge to lokale erhvervsmæglere skyldes det meget begrænset nybyggeri.

 

Af redaktionen

“Der er ikke blevet bygget ret meget de senere år. Ved Køge Stadion er der dog opført nogle punkthuse med kontorer, og de lokaler er nærmest blevet revet væk.”

Sådan siger Henrik Nikolajsen, partner i erhvervsmægleren Nordicals Sjælland.

 

Novo på kontorjagt

I januar kunne Sjællandske Nyheder oplyse, at Novo Nordisk havde lejet over 60.000 kvadratmeter i Høje-Taastrup. Men også længere vestpå jagter medicinalkoncern kontorer, ikke mindst i Kalundborg, hvor der bliver investeret milliarder i at udvide produktionen af de populære slankemidler.

Og lige nu er blot fem lokaler udbudt i købstaden – mod 30-40 kontorer i Holbæk, Køge, Næstved, Roskilde og Slagelse.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Ejendomstorvet.dk

”Fem udbudte kontorlokaler i en by af Kalundborgs størrelse, det er altså lavt. Novo Nordisk leder efter større lokaler i andre vestsjællandske byer som Holbæk og Slagelse, men det er svært at finde kontorer på et par tusinde kvadratmeter,” siger Henrik Nikolajsen fra Nordicals i pressemeddelelsen.

”Kalundborg er nærmest støvsuget for ledige lokaler. Hvis ikke Novo Nordisk har taget dem, så har nogle af deres leverandører, fx en elektriker eller et vvs-firma, der skal arbejde på de store byggerier og gerne vil have et lille kontor i byen,” noterer John Borrisholt fra EDC Erhverv Poul Erik Bech.

 

Mindre udvalg end i resten af landet

Region Sjælland har gerenelt set et mindre udvalg af kontorlokaler end resten af landet, viser nye tal fra erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk. Der mangler især moderne kontorer i de større byer, siger to erhvervsmæglere. Og så leder Novo Nordisk med lys og lygte efter mere plads.

På Sjælland har virksomheder på udkig efter kontorplads mindre at vælge imellem end i det øvrige Danmark. Det viser de nyeste tal fra Ejendomstorvet.dk, landets største portal for erhvervslokaler. På landsplan er udbuddet eller tomgangen 5,2 procent, mens udbuddet blot er 3,7 procent i Region Sjælland. Det fortæller adm. direktør Jakob Wegener fra Ejendomstorvet.dk.

”I begyndelsen af 2023 kunne vi registrere et stigende udbud af kontorlokaler i Region Sjælland, men billedet er vendt det seneste par kvartaler. Udbuddet er mindst i Østsjælland med 3,0 procent, mens det ligger lidt højere i Vest- og Sydsjælland med 4,0 procent,” siger han.

 

Kilde: Ejendomstorvet.dk

 

Related Articles

Leje er en integreret del af byggeriets kapacitet

Leje er en integreret del af byggeriets kapacitet

Indleje af maskiner og materiel til bygge- og anlæg samt til industrien er et kæmpemarked på flere milliarder kroner. Branchen er voksende, og byder på flere trends. Af Torben Sigh Miljø og kommende krav til emissionsfrie byggepladser, ESG, LCA (livstidscyklus, red)...