Sådan bliver du leverandør til nyt megaområde i Storkøbenhavn

maj 8, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Arkivfoto

Jensen & Nielsen Gruppen har store investeringer i Hersted Industripark i Glostrup, hvor de skal nedrive eksisterende bebyggelser og opføre nye. Her fortæller udviklingschefen, hvad de kræver af deres leverandører.

 

Af Ebbe Fischer

 

Hele 30.000 m2 blandet bolig og erhverv, herunder 380 etageboliger og et supermarked.

Det er, hvad ‘Smedeland 28’ repræsenterer – et område, som Jensen & Nielsen Gruppen erhvervede i marts 2024.

“Det er et kæmpe område, der skal udvikles,” fastslår udviklingschef i Jensen & Nielsen Gruppen, Henrik Nielsen.

 

Et visionært område

Han fortæller om Hersted Industripark:

”Det er nogle meget attraktive lokationer, dels ift. detailhandel og dels ift. boliger. Det ligger meget tæt på Glostrup, og du har motorvej og letbane helt tæt på. Samt Glostrup centrum inden for kun tre min på cykel,” siger Henrik Nielsen.

Han tilføjer, at der er stor offentlig opbakning.

”Kommunen gør meget ud af naturområdet, og desuden får man skoler og børnehave tæt på. Der vil også være arbejdspladser i detailhandlen i selve Hersted Industripark og to store hospitaler lige om hjørnet (Glostrup og Herlev, red.).”

 

Hvad vil I vægte ved leverandører til jeres aktiviteter i Hersted Industripark?

”Vi forventer, at vores partnere leverer bæredygtig kvalitet. Og vores leverandører skal holde, hvad de lover. Vi går meget op i klare aftaler med leverandøren,” siger Henrik Nielsen og uddyber:

”Det skal desuden være innovative løsninger, så vi er i stand til at kunne levere gode løsninger hele vejen rundt. Herunder forventer vi materialer, der er gennemprøvet og gennemtestet. Dvs. vi arbejder med en kombination af nye og gennemprøvede teknologier.”

 

Leverandører ind tidligt

Det er desuden vigtigt, at Jensen & Nielsen Gruppens leverandører driver en sund virksomhed – og at de altså er i stand til at tjene penge.

“De skal lave noget ordentligt og skabe en balance mellem kvalitet, løsninger og økonomien bag løsningerne, så økonomien kan gå op til sidst,” siger Henrik Nielsen.

Han tilføjer om processen:

”Det handler om at have et godt samarbejde med leverandørerne tidligt i processen, så vi sammen kan finde de rigtige løsninger. En leverandør skal være indstillet på at bruge noget tid up front på at arbejde i et team med rådgivere og arkitekter. Dernæst går udførelsesfasen meget nemmere.”

 

’Affordable living-koncept’ i Hersted Industripark skal huse 24.000 indbyggere

 

FAKTA: Hersted Industripark

Hersted Industripark er et erhvervsområde i udvikling, og det skal i stigende grad kombineres med boliger. Det er bl.a. hjemsted for Nordeuropas førende testcenter for lys. Den nye letbane forbinder Hersted Industripark med hele København.

Med tiden forventer man, at der vil bo ca. 24.000 indbyggere i området, ligesom der vil være mange arbejdspladser i industri og detailhandel.

Industriparken blev oprindeligt dannet for 50 år siden. I starten af 60’erne var samfundets omstilling fra landbrug til industri i fuld gang, og omvæltningen gik så hurtigt, at der stort set ikke var flere ledige grunde til den voksende industri i København.

Men behovet for bebyggelige plads var kolossalt. Den daværende Herstedernes Kommune var med på ideen om at tilbyde en række landbrugsejendomme en pris for deres jord. Og så gik det slag i slag.

De oprindelige 3.000 m2 voksede til 240 hektar og i den kommende tid solgte grundene ganske enkelt sig selv – en overgang solgte man tre industrigrunde om dagen, og i midten af 1964 var området byggemodnet.

De nye grundejere begyndte at opføre deres bygninger og lagde dermed deres del af grunden til 60’ernes og 70’ernes kraftige industrielle vækst i Danmark.

 

 

Related Articles

SYSTRA vinder rammeaftale på teknisk rådgivning for Sund & Bælt

SYSTRA vinder rammeaftale på teknisk rådgivning for Sund & Bælt

Sund & Bælt har udbudt fire parallelle rammeaftaler om teknisk rådgivning og bistand, hvoraf SYSTRA er blevet tildelt den ene.   Af redaktionen Rammeaftalen løber de næste fire år, og direktør i RAIL i SYSTRA Danmark, Per Lindholm Larsen,  er tilfreds med...

Du kan dele AI op i to dele for at få overblik over mulighederne

Du kan dele AI op i to dele for at få overblik over mulighederne

Det kan være svært at overskue, hvad AI betyder for branchen. Men du kan dele det op og tage den derfra, lyder et råd. Især de lidt mindre virksomheder kan hurtigt hente fordele.   Af Ebbe Fischer ”For det første giver AI adgang til nogle ’assistenter,’ der kan...

Specialist: Sådan kan AI hjælpe dig i byggebranchen

Specialist: Sådan kan AI hjælpe dig i byggebranchen

Når man skal til at bruge AI i byggeprocessen, er der ét begreb, man især skal holde sig for øje.   Af Ebbe Fischer EG Construction - en softwareudvikler - har endnu ikke produkter på markedet, der anvender AI, men de er på vej i slutningen af 2024. Det fortæller...