”Man skal sparke døren ind til de store”

maj 24, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Foto: Onu Kosuki

STRATEGISKIFT: Afmatningen i økonomien gjorde det nødvendigt for Svane Byg at gå fra at have mindre private kunder til nu at have fire store solide kunder som rygrad. Ejeren fortæller her, hvordan han gjorde – og hvordan han nu håndterer ESG-kravene fra de store virksomheder.

 

Af Ebbe Fischer

 

Fire skarpe til tømrermester Peter Svane Ravn, som ejer Svane Byg med fem ansatte, heraf to lærlinge.

 

Pga. afmatningen har I foretaget et strategisk skifte – fra mindre til større aktører. Har det virket?

”Ja, vi har omlagt strategien fra nytår 2024, og der er kommet flere erhvervskunder ind. Til dato har jeg fået fire store kunder: Ravn A/S – en værktøjs- og maskinfabrik i Kolding. Smurfit Kappa Danmark A/S, som laver emballage. Tjellesen Max Janne A/S – en medicinalgrossist i Vejle. Og endelig metalproducenten TripleCut A/S.”

 

Hvordan foretager man lige sådan et skifte?

”Det er lidt hårdt, og man skal ud og sparke døren ind. Jeg har f.eks. fået lavet nogle større visitkort, og på bagsiden står der lidt mere info om os. Det tror jeg har virket, fordi det er lidt anderledes.

Desuden har jeg brugt LinkedIn til at udvide mit netværk, og jeg er lykkedes med at komme lidt ind ad bagvejen. Hvis jeg kender en person i en virksomhed, sender jeg en mail til en beslutningstager med reference til min bekendte, og så får jeg normalt et svar tilbage.”

 

Hvordan sikrer man voksende ESG-krav, når man samarbejder med større virksomheder?

”ESG er stadig lidt noget nyt for mig, men vi arbejder meget med det. Vi har så også fundet ud af, at vi faktisk allerede arbejdede en del med det, fordi vi har haft et grønt fokus.

Vi søger nu bl.a. at udvikle medarbejderne og genanvende byggematerialer.

Det er mange ting, man skal arbejde med, men vi er ikke så dybt inde i det endnu, så vi fokuserer især på de ESG-områder, man ikke kan komme udenom. Når vi vil have fat i de lidt større aktører, er der jo nogle ting, man skal leve op til.

Vi er dog ikke blevet spurgt til ESG endnu af vores kunder, men de antager, at vi har styr på det. Og hvis jeg skal aflevere rapport for det, jeg har udført, kan man jo f.eks. få tal på produkterne fra Bygma. Det skal vi nok klare.”

 

Hvilke faldgruber / muligheder ser I ved ESG-kravene?

”Man kan jo lige så godt gøre det til et konkurrenceparameter, og vi ser det som en mulighed. Samtidig er man nødt til at se i øjnene, at der er rigtig meget arbejde i det – men jo før du har helt styr på det, jo bedre.

Vi har været inde og se nøje på, hvad vi egentlig gør i forvejen. Som mindre aktør er det ret nemt at informere mine ansatte om, hvad der foregår, så de er lidt med. Vi har månedlige personalemøder om, hvad der er inde og ude af tilbud og generel trivsel i firmaet. Vi fokuserer bl.a. på at holde den grønne linje, så de varer vi sælger er gode for klimaet, og vi prioriterer et godt arbejdsmiljø, hvor vi laver forskellige sociale arrangementer med de ansatte.”

 

Læs mere om, hvordan Svane Byg håndterer byggestyring:

Sådan sikrer mindre aktør sin projektstyring – vigtigt med klar procedure for ekstraopgaver

 

Related Articles

Nordjylland skriger på produktionslokaler

Nordjylland skriger på produktionslokaler

Lokaler til produktion bliver hevet ned fra erhvervsmæglernes hylder i Nordjylland, mens det går mere trægt med store lagerlokaler. Ombygning af lager til mindre enheder efterspørges.   Af redaktionen Udbuddet af ledige lokaler til lager og produktion er steget...