Køge Nord Plejecenter skal udvides for over 100 mio. kr. – udbud på vej

juni 6, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Arkivfoto: Matthias Zomer

VÆKST: De kommunale plejehjem skal udvides – også i Køge, hvor kommunen bl.a. vil oprette flere friplejehjem for at imødekomme de mange flere ældre. Og borgmesteren vil forandre den måde, vi driver ældreområdet på.

 

Af redaktionen

Køge Nord Plejecenter åbnede så sent om i 2019 og huser pt. 32 beboere. Udvidelsen skal i første omgang være med 40 boliger på hver især 65 kvadratmeter for godt 88 millioner kroner.

Dertil kommer servicearealer og centerfunktion samt arealer til det tekniske servicepersonale på i alt 530 kvadratmeter. Det bliver godt 15 millioner kr. ekstra – altså i alt 103 mio. kr. Det skriver Dansk Byudvikling.

 

Totalentreprise på vej i udbud

Nu skal man have ansat en bygherrerådgiver, som skal være med til at udarbejde projektgrundlag og udbudsmateriale, så projektet kan komme i EU-udbud.

Projektet forventes udbudt i totalentreprise i september 2024, og de nye plejeboliger kan, hvis alt går godt, stå klar til indflytning i slutningen af 2026.

 

Friplejehjem skal afhjælpe problem

Køge Kommune vil desuden oprette et friplejehjem i Køge Nord for at imødekomme efterspørgslen.

Det kommende friplejehjem skal sikre flere plejehjemspladser og er en del af løsningen på, at der kommer flere ældre i Køge Kommune i de kommende år.

Forskellen på et almindeligt kommunalt plejehjem og et friplejehjem er, at et friplejehjem drives af en privat operatør, og at borgerne har mulighed for at tilkøbe ekstra ydelser. Den private operatør skal være certificeret af Sundhedsstyrelsen.

 

Borgmester vil forandre

Borgmester Maria Stærke (S) udtaler sig i en pressemeddelelse om planerne: “Køge Kommune er, ligesom resten af landets kommuner, i gang med at forandre den måde, som vi driver ældreområdet på. Udover at vores ældrepleje selvfølgelig skal være god og nærværende, skal den i fremtiden også være mere fleksibel og give de ældre borgere mere selvbestemmelse i deres eget liv. Udover beslutningen om et friplejehjem har vi for nylig også indført faste lokale teams i hjemmeplejen, som gør, at det i høj grad er de samme medarbejdere, der kommer i borgernes hjem. Det giver en tryghed og ro både for medarbejdere og borgere,” siger borgmester Marie Stærke.

Hun tilføjer:

“Det har stor værdi, at der er flere forskellige typer af plejehjem inden for kommunegrænsen. Og at borgerne kan vælge det sted, de synes passer bedst til dem. På den måde bliver friplejehjemmet et godt supplement til de andre plejetilbud, vi har i kommunen.”

 

I tråd med ældrereformen

Beslutningen om friplejehjemmet ligger i tråd med ældrereformen, som regeringen for nylig har præsenteret. Den åbner op for flere friplejehjem og sætter i øvrigt fokus på, at fremtidens ældrepleje skal give de ældre mere selvbestemmelse ligesom samspillet med pårørende og lokale fællesskaber skal styrkes.


Læs mere om vækstområdet:

Stort behov for flere plejehjem – fond investerer 4,9 milliarder kr. i private plejeboliger

Related Articles

PKA står bag ambitiøst hotelbyggeri i Odense

PKA står bag ambitiøst hotelbyggeri i Odense

Pensionsgiganten står bag et hotelprojekt ved Byens Bro i Odense C. En endnu ukendt hotelkæde skal drive det ambitiøse sted, forlyder det.   Af redaktionen Et samarbejde med en hotelkæde er tæt på at falde på plads. Det oplyser projektudviklingschef Kim Marcussen...

”Tænk natur ind fra start i byudvikling”

”Tænk natur ind fra start i byudvikling”

Byer skal bruge naturen til at klare hedebølger og oversvømmelser - og samtidig øge trivsel og sundhed. Sådan lyder det i en rapport fra den grønne tænketank CONCITO.   Af redaktionen Store flader af asfalt og beton. Hårde facader og mørke tage. Kun få grønne...